in 2000am divortat (având o casa cumpărată cu chitanta de mana ) in 2002 am făcut actele fireste împreuna cu fosta soție insa sa omis sa se treacă in act ce este efectiv al meu si ce al ei spune doar 1/2 eu 1/2 ea.intrebarea mea este: cum pot vinde ;(dacă pot) partea mea in condițiile in care ea nu vrea.mentionez ca eu nu pot locui acolo din cauza scandalurilor si problemelor ce mi se fac. si vreau sa-mi recuperez ce mi se cuvine. va multumesc anticipat
Din speta expusa inteleg ca pana la acest moment nu s-a facut o partajare a bunurilor dobandite in casatorie, fapt pentru care puteti solicita partajul prin intermediul instantei de judecata. In situatia in care doriti sa instrainati imobilul puteti solicita atribuirea in natura a acestuia cu obligarea dvs. la plata unei sulte catre fosta sotie, reprezentand contravaloarea cotei parti ce revine acesteia din imobil.
problema mea este ca nu posed aceasta suma (sunt pensionat medical )trebuie sa fie o rezolvare .Fosta soție nu poate fi atribuit sotiei cu obligarea ei la plata sultei fata de mine reprezentând contravaloarea cotei părți ce îmi revine?oricum ea nu este de acord sa-si vândă partea
Actionati in instanta si cereti partajul! Pana la urma fie fosta sotie va fi dispusa sa gaseasca o rezolvare pe cale amiabila, fie... se va hotari de catre judecator!
Partaj
catalingrigore77
in urma divortului am parasit domiciliu (evitand tot felul de scandaluri din partea sotiei),lasand acolo fosta sotie si cei doi copii
ce trebuie sa fac sa ... (vezi toată discuția)