Buna seara dragii mei!
Am tot vazut in presa ca sunt persoane care vand SRL-uri fara datorii
1.Este mai bine sa imi fac personal un SRL sau un PF?
2.Daca cumpar un SRL si nu vand nimic ,,il tin doar asa fara profit,exista sansa sa mi-l inchida cineva?
1. Dacă nu desfăşuraţi nici un fel de activitate, pentru ce să constituiţi o societate?
2. Existenţa unei societăţi crează obligaţii declarative care dacă nu sunt îndeplinite la timp generează amenzi.
Deschiderea sau cumpararea unui SRL presupune anumite obligatii, cum ar fi : plata lunara contabil pentru depunere de declaratii fiscale chiar daca nu aveti activitate, poate parea un impozit forfetar pe care il platiti chiar daca nu vindeti nimic.
Asa ca : deschideti un SRL si nu il cumparati. Atunci cand aveti efectiv o activitate de desfasurat puteti incepe procedura de infiintare a SRL-ului care nu dureaza mai mult de 1 saptamana.
Trebuie sa plecati de la premisa ca o SRL nefunctionala si mai ales fara profit nu reprezinta...o mostenire de familie. Mai ales daca preluati o societate care poate avea pacatele ei, identificabile si dupa doi trei ani...Sfatul meu este ca in momentul in care ati hotarat sa desfasurati o anumita activitate sa va infiintati o firma - SRL sau PFA - dar numai dupa ce va informati care forma juridica va avantajeaza.
Cazier fiscal
aligadot
Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)