avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cazier fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cazier fiscal

Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de activitate.
Singura problema cu acea firma este o factura pe care nu am platit-o.
Am primit acasa o citatie, de la camera de comert, ca firma se va inchide daca nu iau masuri...

Intrebarea e, daca imi scot cazierul fiscal, imi apare ceva acolo? vreau sa imi mai deschid un pf, o sa intampin probleme?
Cel mai recent răspuns: cporumbel , utilizator 00:51, 17 Martie 2011
Cu siguranta vei intampina probleme.Dar daca ai avut si factura pe acea firma, cum de nu ai depus niciodata bilant sau alte declaratii fiscale?
pai este vorba despre factura eliberata de alta firma, nu de firma mea.
o factura pe care nu am platit-o...
Am fost intr-o situatie asemanatoare si problema este in felul urmator:atunci cand ai o societate ai obligatia sa depui niste acte la stat:bilanturi,declaratii fiscale,etc chiar daca ele sunt pe zero. Sa nu mai vorbim de faptul ca era acel faimos impozit forfetar care trebuia platit chiar daca nu am desfasurat niciodata activitate pe acea firma(deci zero facturi atat emise de noi, cat si de altii pe aceasta firma)..Neplatirea la timp a acestui impozit,precum si nedepunerea la timp a declaratiilor comporta amenzi destul de mari.Pana la neachitarea lor si la rezolvarea situatiei societatii,nu veti avea posibilitatea sa va deschideti nimic altceva.Veti figura cu datorii, iar referitor la factura de care spuneti ,societatea respectiva poate sa-si ceara drepturile pe cale legala.
chiar am de gand sa imi deschid un pf.
in cazul in care voi avea probleme, voi inchide acea firma.
momentan am primit citatie de la registrul comertului cum ca vor inchide firma, dar asta o sa mai dureze si in vara asta o sa imi trebuiasca pf-ul...

chiar, are legatura deschiderea pf-ului cu srl-ul? banuiesc ca da :)
ca sa deschideti pfa, ii sau if aveti nevoie la ORC de cazier fiscal curat pe persoana fizica
in cazier se trec fapte de natura financiara , evaziune, abateri grave de la codul fiscal
si stau acolo 5 ani sau pana la radierea firmei( adica in cazierul firmei).
in cazier nu se trec datoriile- pt asa ceva exista certificatul de atestare fiscala, dar daca firma nu a desfasurat activitate , inseamna ca nu are datorii. daca va impunea din oficiu, v-ar fi anuntat, ati fi primit o somatie, etc
totusi , daca nu ati depus nici declaratii mai mult de 6 luni, se poate ca firma sa fi fost declarata inactiva, stare care se trece in cazierul firmei si al administratorului
va sugerez sa va uitati pe site ANAF sa vedeti lista firmelor declarate inactive sau sa solicitati la finante un cazier fiscal pt dosar personal sa vedeti daca aveti sau nu fapte-va trebuie doar CI si 20 lei.Daca e curat va puteti duce la ORC sa va infiintati pfa. ORC va cere la ANAF alt cazier, special pt infiintare de pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Se poate să înființez un pfa, deși la anaf figurez pe cazierul ... ZLOTACRISTINA ZLOTACRISTINA Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez pe cazierul fiscal cu un srl declarat inactiv din decembrie 2018? Menționez că funcționez pe ... (vezi toată discuția)
Amenda anaf clau2016 clau2016 Buna ziua! Am suspendat activitatea societatii mele in aug 2009. Firma afost reactivata in sept 2012. Pana la data data curenta, astazi 18.04.2016, aceasta ... (vezi toată discuția)