avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent crestere copil

am un copil de 1 an si 2 luni doresc sa ma intorc la serviciu peste 2 luni care sunt beneficiile pe care le pot primi si care sunt actele necesare pentru reangajare? in unitatea in care lucrez salariul a crescut in momentul intoarcerii ce salariu voi primi? multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: shinning , utilizator 13:45, 3 Aprilie 2009
Trebuie sa depuneti la angajator o cerere de reluare a activitatii, acesta in baza acestei cereri va emite o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.
De asemenea, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar de 100 lei.
multumesc pt raspuns si ar mai fi o intrebare: voi avea un program de lucru diferit de colegi (lucram 12 cu24,12 cu 48 ore) sau in privinta aceasta nu este nici o regula?
Nu este obligat angajatorul sa va modifice programul de lucru, dar puteti negocia cu el si alt program....este cum s-ar zice la intelegerea partilor.
dumimiha a scris:

multumesc pt raspuns si ar mai fi o intrebare: voi avea un program de lucru diferit de colegi (lucram 12 cu24,12 cu 48 ore) sau in privinta aceasta nu este nici o regula?

Modificarea programului de lucru se poate face numai prin incheierea unui act aditional la c.i.m. Daca va reintoaceti pe acelasi post este posibl sa aveti acelasi program de lucru ca inainte de a intra in CIC.
Legat de acest subiect, am urmatoarea intrebare: Exista un termen pana la care trebuie depus dosarul pentru acordarea stimulentului de crestre a copilului pentru mamele care isi reiau activitatea mai devreme de 2 ani de la nastere? Va intreb pentru ca eu am inceput serv de 2 luni si as dori sa depun dosarul pentru acest stimulent.
Si inca o intrebare: sotul meu ar putea intra in concediu de crestere copikl cu aceasta data sau ar fi trebuie sa existe continuitate intre data la care am inceput eu activitatea si data la care solicita el intrarea in concediu de crestere copil.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la lucru din concediul de crestera copilului vtundem vtundem Buna ziua! Peste 3 luni imi reiau activitatea la locul meu de munca. Lucrez in ture si am un post mai solicitant/stresant iar din cauza anumitor probleme de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie moni89 moni89 Buna dimineata, am si eu nevoie de cateva lamuriri va rog. Sunt in concediu crestere copil, va trebui sa imi reiau activitatea in luna iulie a.c pentru a ... (vezi toată discuția)
Revenire activitate dupa ccc Lovemusik10 Lovemusik10 Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie. Inainte de a intra in ccc lucram ca team leader la o multinationala, cu contract pe per nedeterminata. Urmeaza sa imi ... (vezi toată discuția)