avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incalcare prevederi contract inchiriere de catre ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incalcare prevederi contract inchiriere de catre proprietar

buna ziua

as dori sa supun atentiei d-voastra urmatoarea situatie: am inchiriat un spatiu comercial si la data de 1 aprilie mi-a expirat contractul. In data de 28-29 martie cand am mers sa-mi iau lucrurile de acolo proprietarul schimbase incuietorile.

As vrea sa stiu pe ce temei pot sa-l actionez in instanta? Fapta sa poate fi considerata o fapta penala? Cum pot sa-mi recuperez banii pe care i-am platit firmei de mutat in zilele in care nu am reusit sa imi scot lucrurile de acolo.

de asemenea in baza contractului am depus o garantie la data semnarii acestuia si acum proprietarul refuza sa o restituie. cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
ariana03, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:51, 8 Aprilie 2013
va multumesc
Buna ziua!

Din speta expusa rezulta ca data la care expira contractul este 1 aprilie, iar dvs. v-ati deplasat in 28-29 martie pentru ridicare bunurilor. In atare situatie, puteti formula impotriva proprietarului o plangere prealabila sub aspectul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu-art. 192 alin. 1 Cod penal. Cu privire la sumele de bani avansate firmei insarcinate cu mutarea lucrurilor, acestea pot fi solicitate, in cadrul plangerii pe art. 192 alin. 1, ca si daune materiale.
In ceea ce priveste recuperarea sumei de bani platita cu titlu de garantie aveti la indemana calea formularii unei actiuni in pretentii.

Faceti o referire la predarea imobilului pe baza unei "adeverinte inregistrate la finante". Au relevanta in cauza aspecte precum cine este emitentul acestei adrese, data adresei, etc. Sunt elemente de natura a schimba abordarea spetei dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
ContSters286654, utilizator
din cate am inteles in urma unor discutii cu avocat răspunderea locatorului nu pare a fi una de natură penală, ci una civilă întrucât , prin contract, locatorul s-a obligat să asigure folosinţa spaţiului pe toată durata locaţiunii.În plus, locatorul are şi o obligaţie de garanţiei a folosirii liniştite a spaţiului închiriat. Dvs. puteţi solicita despăgubiri pentru lipsa de folosinţă a spaţiului şi pentru prejudiciul cauzat

ce parere aveti? nu pot formula o plangere penala pt violare de domiciliu sau tulburare de posesie?

va multumesc anticipat

Doamna, nu stiu cu ce mare avocat ati discutat, dar nu e chiar asa.
Locatorul v-a cedat folosinta. Nu are voie sa patrunda in spatiu, in lipsa dvs sau fara consimtamantul dvs, fapta reprezinta infractiunea de tulburare de posesie. Este adevarat ca avem si o latura civila, dar asta nu inseamna ca penal nu raspunde locatorul pentru ceea ce a facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)
Pot sa formulez plangere pentru savarsirea infractiunii de furt in cazul de fata? romeotgv romeotgv Am si eu o intrebare . Am un contract de comodat cu un proprietar. In spatiul care l-am inchiriat prin contractul de comodat am deschis un magazin de ... (vezi toată discuția)
Impotriva cui fac plangerea? ariana03 ariana03 in calitate de persoana juridica am inchiriat un spatiu de la o alta firma si s-au ivit unele neintelegeri. As vrea sa formulez o plangere pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)