avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare si domiciliul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare si domiciliul minor

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune.Apartamentul in care locuim eu,sotia si copilul minor(5ani) este cumparat de mine inainte de casatorie cu contract v/c si inteleg,cf. legii, ca nu face obiectul partajului.Problema mea este urmatoarea: instanta va putea tine cont de acest lucru la divort in ceea ce priveste stabilirea domiciliului minorului si incredintarea lui ,mie?Adica sa raman eu cu copilul in apartament si sotia sa plece? Daca instanta va decide ca sotia sa ramana si eu sa plec, cum ramane cu apartamentul si investitiile facute de mine tot inainte de casatorie(centrala,termopane......)?.Ma va despagubi sotia?N-ar avea de unde. Mentionez ca parintii ei locuiesc pe aceeasi scara cu noi(2 etaje mai sus). Ce as putea sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GabituD , utilizator 11:44, 3 Aprilie 2013
Sunt doua probleme distincte. Daca ati achizitionat apartamentul integral inainte de casatorie este bun propriu si va ramane al dvs.indiferent de cui va fi incredintat minorul. In ceea ce priveste incredintarea copilului puteti solicita sa va fie incredintat dvs. si instanta va dispune avand in vedere interesul copilului si tinand cont de conditiile pe care i le pot oiferi fiecare din parinti
1.Da. Apartamentul este cumparat integral de mine inainte de casatorie;la fel si investitiile
2.Sa-nteleg ca in varianta in care instanta ii incredinteaza sotiei copilul,eu nu voi pierde apartamentul si sotia va trebui sa locuiasca cu copilul in alta parte? sa zicem la parintii ei?
Nicidecum nu veti pierde apartamentul si nici nu se pune problema ca mama sa locuiasca in el si dva sa fiti obligat sa stati in alta parte, imobilul a fost si va ramane bunul dvs propriu. Daca sotia cere ca minorul sa aiba domiciliul la dansa, trebuie sa specifice unde vor locui ( probabil la parinti) , sa se faca ancheta sociala la domiciliul ei.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort speta understand understand buna seara suntem casatoriti de 3 ani si avem un copil minor in varsta de 3.5 ani locuim intr-un imobil achizitionat in timpul concubinajului finantat in ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Tatal si copilul parasesc domiciliul corlade corlade Sunt domiciliat in Constanta,din cauza unor grave probleme de comportament ale sotiei atat fata de mine cat mai ales fata de fetita mea (13anisi7luni),am ... (vezi toată discuția)