avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit microintreprindere

Buna ziua
E vorba de o firma platitoare pe impozit micro intepr care a inregistrat in luna martie 2013 diferente de curs favorabile(din reevaluarea soldurilor la clienti).Mentionez ca diferentele de curs sunt singurele venituri inregistrate intrebarea mea este daca se calculeaza sau nu 3% asupra acestor venituri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:52, 3 Aprilie 2013
Buna ziua,
da se calculeaza. Codul Fiscal prevede ca:

"ART. 112^7 Baza impozabilă

(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:

a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;

b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;

c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;

d) veniturile din subvenţii de exploatare;

e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;

f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;

g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii."

Multumesc.Am stiut si eu prevederile codului fiscal ..dar mi se pare totusi ciudata situatia asta.....Asta e platim 3% pentru nimic.
Imi cer scuze ca v-am citat din Codul Fiscal.
Ma gandeam ca nu ati stiu si de aceea ati intrebat pe forum.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea veniturilor din chiria incasata de un srl cu impozitare 3% pe venituri lexap35 lexap35 Un srl subinchiriaza,cu acordul proprietarului, unei persoane fizice, o parte din sediul sau,obtinut prin contract de comodat.Cum se calculeaza impozitul ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit microintreprindere soricanicoleta soricanicoleta la venituri din discounturi comerciale (cont 767 ) se calculeaza 3 % ? (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere prest prest Buna ziua. O societate comerciala platitoare de impozit pe venit,a avut un proces cu Primaria,pe care l-a castigat. Suma primita,se impoziteaza cu ... (vezi toată discuția)