avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Uzufructul viager si Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Uzufructul viager si Asociatia de Proprietari

Buna ziua
Intrebarea mea este daca o persoana isi cumpara dreptul de uzufruct viager pentru sine si sotia lui si furnizeaza banii necesari pentru cumpararea nudei proprietati de catre o alta persoana,
are drept de a fi membru al Asociatiei de Proprietari, sau chiar presedinte de Asociatie? Poate reprezenta dpdv. juridic Asociatia de proprietari?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
kmlia, utilizator
Cel mai recent răspuns: kmlia , utilizator 13:31, 4 Aprilie 2013
Sa recapitulam, exemplificand:

Doamna Ionescu are de vanzare un apartament. Vine doamna Georgescu si cumpara nuda proprietate, cu finantare de la tatal ei, domnul Popescu (conform celor scrise in actul de vanzare-cumparare). Domnul Popescu cumpara si el de la aceeasi doamna Ionescu, dreptul de uzufruct viager. Legal, poate domnul Popescu sa fie ales presedinte de Asociatie de proprietari? Poate dansul sa reprezinte legal Asociatia? Poate dansul sa ia parte la Adunarile Generale ale Asociatiei, poate face parte din Comitetul Executiv? Are drept de vot?
Repet: A CUMPARAT fiecare, exact asa cum am scris.

Multumesc tare mult
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
kmlia, utilizator
Pai nu prea, deoarece proprietarul de drept este fiica sa, dna Georgescu, el, dl Popescu, avand doar un drept de folosinta (uzufruct).

Ceva in genul unui proprietar care cedeaza folosinta apartamentului sau, prin inchiriere, de exemplu unei alte persoane. Persoana cu pricina locuieste in apartament, achita toate cheltuielile ce tin de apartament, dar ea nu poate face parte din asociatia de proprietari pentru ca nu este proprietar.

Asteptam juristii sau chiar pe cei care cunosc bine termenii acestia si efectele reale ale calitatii persoanelor fata de proprietatea care este apartamentul.

Va multumesc! Astept ca si dvs, si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Presedinte al asociatiei de proprietari mirel1980 mirel1980 Buna ziua, As vrea sa aflu si eu un raspuns la urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre de Proprietari: De cativa ani, exista aleasa o ... (vezi toată discuția)
Calitatea de membru al asociatiei Volentir Mircea Volentir Mircea Un membru al asociatiei care sta impreuna la aceeasi adresa cu fiul si nora sa poate sa-si transfere dreptul de a fi ales in comitetul executiv catre fiu sau ... (vezi toată discuția)