avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Virament impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Virament impozit pe profit

In cazul unei asicieri in participatie conform codului fiscal art 28 al;3 veniturile si cheltuielile se atribuie fiecarui asociat corespunzator cotei de participatie. Evidenta se tine prin contul 458. Contabilitatea este condusa de asociatul care este stipulat in contract si lunar acesta trimite asociatului un decont cu care acesta se inregistreaza atat cu veniturile cat si cu cheltuielile . Contractul nu stipuleaza cine plateste impozitul.
Decontul de TVA este depus de cel care conduce contabilitatea urmand ca asociatul sa se inregistreze doar cu veniturile si cheltuielile. In felul acesta la veniturile din activitatea proprie se adauga cele din asociere si la final fiecare isi plateste cota de impozit pe profit.
Noi avem o asociere in care suntem cu 50%-50% fiecare asociat sa trimis decontul si ne-am inregistrat atat cu veniturile cat si cu cheltuielile . In balanta la profit apare atat situatia profitul din activitatea proprie cat si cea din asociere. Obligatia celui care im-i trimite decontul este sa -si diminueze veniturile si cheltuielile cu valorile pe care le-a transmis. In situatia lui la profit o sa apara doar jumatate din profit.
Cum se procedeaza la viramentul impozitului pe profi?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 23:04, 24 Februarie 2009
Impozitul il platiti dumneavoastra.La veniturile din activitatea proprie se adauga cele din asociere adunati si calculati impozitul pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia in participatiune cryss8 cryss8 la o asociere in participatiune intre doua persoane juridice la sfarsitul luni trebuie sa arati in contul 458 veniturile si cheltuielie si nu in contul 121. ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune AncaUrda AncaUrda Care este documentul in baza caruia asociatul secundar (participant) pune la dispozitia asocierii aportul sau in natura, care consta in: - mijloace fixe - ... (vezi toată discuția)
Balanta de verificare distincta a unei asocieri in participatie cristian2005 cristian2005 Buna ziua ! La o societate am un contract de asociere in participatie 50-50%. Societatea conduce evidenta asocierii si trebuie sa intocmeasca balanta de ... (vezi toată discuția)