Buna ziua.Am si eu o problema. Situatie e in felul urmator : am o firma(un SRL),am cumparat pamant si am construit o casa pe firma. Asadar,casa apare in evidentele firmei. In acest moment,asi dori sa vand casa in felul urmator: vreau sa organizez o TOMBOLA,in urma careia,castigatorul sa primeasca vila . Am si eu urmatoarele intrebari :
1. Pot sa organizez o TOMBOLA ?
2. Pot sa tiparesc Bilete de Tombola in valoare de X lei pentru a le putea vinde in vederea organizarii TOMBOLEI ?
3. Trebuie NEAPARAT sa am in domeniul de activitate a firmei "Jocuri de noroc ",avand in vedere ca eu organizez DOAR O SINGURA DATA ACEASTA TOMBOLA ?
4. Care este baza de impozitare in acest caz,daca organizez TOMBOLA ?
Va multumesc,si ORICE SFAT DE LA DUMNEAVOASTRA PE ACEASTA TEMA,ESTE BINEVENIT !
Au mai fost intrebari in acest sens, dupa cum bine au spus si colegele nu se pot face vanzari mascate sub forma unei tombole, dar culmea am vazut la stiri, undeva in Cluj o astfel de tombola si m-am minunat si eu ca au gasit o solutie.
asa cum am citit mai sus, conform art.11 lit. c daca sunt srl, respect legea, iar participantii la tombola nu platesc nimic ca sa fie inscrisi la extragere, am voie sa organizez fara sa am domeniul de activitate jocuri noroc
dar
daca cei care se inscriu la tombola trebuie sa scrie ceva articole text pe un site, respectiv participa la extragere cei care trimit cel putin un articol text, am voie sa organizez? acel articol se considera plata?