avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca sambata.......

Buna ziua

Am si eu o mica intrebare. Situatie este putin complicata.
Am avut concediu medical de luni pana joi si vineri concediu de odihna. Acum angajatorul vrea ca eu sa ma duc la munca sambata. Este aceste cerere indreptatita? Sau datorita faptului ca am avut 5 zile de concediu in total in acea saptamana am weekendul liber?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adios3280 , utilizator 11:19, 4 Aprilie 2013
In ceea ce priveste munca prestata in ziua de sambata sunt aplicabile drepturile prevazute la art. 137 din Codul muncii. Astfel, art.137 din Codul muncii stabileste ca acesta se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.

Faptul ca dvs ati fost in concediu medical nu justifica obligativitatea de a va prezenta la munca in ziua de sambata ....

Programul de munca al angajatorului care este ?
Pai noi avem liber duminica intotdeauna si cealalta zi poate sa fie oricand in timpul saptamanii.... ideea este ca ei mi-au pus ziua libera joi ca sa vin sambata la munca si din cauza ca nu m-am dus acum vor sa ma penalizeze....
Din ce stiu eu "Pe perioada concediului medical, indiferent de tipul sau, contractul individual de munca se suspenda de drept" deci zilele lucratoare sunt de luni pana vineri. Posibil sa fi inteles gresit insa.
Regula este : luni - vineri , zile lucratoare
sambata - duminica , zile de repaus saptamanal

In cazul in care se lucreaza sambata si/sau duminica repausul saptamanl se acorda in alte zile ale saptamanii ...

Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

Astfel, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
Deci ei imi pot da zilele libere in timpul concediului medical ca sa ma forteze sa ma duc la munca in weekend? Si inca ceva... Duminica e batuta in cuie nu se da in alta zi.... deci ei imi pot da sambata si duminica sau in alta zi si duminica....
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
adios3280, utilizator
Nu este vorba despre acordarea de zile libere in perioada de concediu medical ... asa ceva nu se poate cumula zile libere cu zile de concediu medical ...

De exemplu, daca se lucreaza sambata si duminica , zilele libere pot fi luni si marti ...

Alte discuții în legătură

Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna micutzulurs micutzulurs buna ziua , daca lucrez sambata si duminica ,concediu de odihna va include si aceste zile in perioada de odihna sau numai cele 5 zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Zilele libere saptamanale bozzont bozzont Buna ziua. Am si eu o mica nelamurire. Saptamana aceasta in zilele de luni si marti sotia mea a fost planificata liber urmand ca in perioada de ... (vezi toată discuția)