avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract/conventia civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract/conventia civila

Buna ziua

O societate comerciala mai poate incheia contract/conventie civila cu o persoana pentru prestarea unui serviciu pentru o perioada de timp bine definita?
Care este baza legala? Este obligatoriu inregistrarea la ITM? Ce impozite se retin din suma convenita a fi platita pentru serviciu prestat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:13, 4 Aprilie 2013
Angajara in munca a unei persoane se face , ca regula generala, cu cim pe durata nedeterminta, iar ,pe cale de exceptie, in cazurile expres si limitativ prevazute de art. 83 codul muncii , prin cim pe durata determinata.
Procedura de angajare a salaratilor cu cim pe perioada determinata este similara cu cea de angajare cu cim pe durata ndeterminata,deci este obligtorie inregistrarea cim (pe durata ndeterminata sau pe durata determinata)in Revisal in conditiile re.
glementate de art. 16 codul muncii si HG 500/2011
De asemenea, mai aveti posibilitatea incheierii de conventii civile cu persoane fizice autorizate potrivit L300/2004,care, anterior incheiereii contrctelor de prestari servicii cu dv., va trebui sa faca dovada ca sunt autorizate sa desfasoare activitati economice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar cu contract de munca perioada nedeterminata sau determinata? chrboc chrboc Buna ziua si multumesc in avans pentru raspuns. Situatia este urmatoarea: am o angajata care s-a pensionat 1999 pentru limita de varsta. Patru ani a lucrat la ... (vezi toată discuția)
Conventie civila branzovenescu branzovenescu Cum poate cineva presta servicii daca nu e persoana fizica autorizata? Conventia civila mai e o solutie? Daca numai cu contract de munca cum iti poate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tina25 tina25 am o persoana in concediu medical, este muncitor intretinere la o gradinita, post unic.pe perioada concediului medical i se suspenda contractul. Prin urmare ... (vezi toată discuția)