avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare(dupa ce am achitat leasing)- ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare(dupa ce am achitat leasing)- taxa auto 2013

Buna ziua imi poate spune cineva daca am avut o masina in leasing luata in data de 21.07.2009 iar atunci masinile Euro4 pana in 2000cmc erau scutite de taxa din 15.12.2008 pana in data de 05.11.2009. Eu am achitat masina pe 14.03.2013 inainte de termen si acuma am fost la finante si ei zic ca daca atunci am fost scutit si nu am platit taxa trebuie sa o platesc acuma cu toate ca eu sunt acelasi utilizator.De exemplu de la politie mi sa spus ca nu trebuie sa mai fac identificarea ca eu sunt utilizatorul de ce nu este valabil si la impozite aceeasi chestie?Ce naiba de logica are care a facut legea trebuia sa se gandeasca si la cei de la leasing care sunt utilizatori asa cum sa facut si la salvari pompieri etc....Va rog daca ma poate lamuri cineva ,in special un avocat vreau.Va multumesc anticipat!!!Cei de la finante mi-au zis ca va trebui sa platesc 3900 lei ca sa o inmatriculez.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 16:42, 4 Aprilie 2013
da intrucat se aplica noua lege a timbrului de mediu, astfel in cazul transcrierii este obligatoriu a se plati timbrul de mediu, OUG9/2013 si normele metodologice, puteti vedea sectiunea ghid auto a avocatnet.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii plata timbru de mediu cvhades cvhades Intrebarea vine in contextul timbrului de mediu care se plateste la achizitionarea/inmatricularea unei masini, intrat in vigoare la 15 martie 2013. Situatia ... (vezi toată discuția)
Taxa la inmatriculare auto dupa finalizare leasing lilianabln lilianabln Buna seara, am urmatoarea problema: am achizitionat o masina dupa finalizarea unui contract de leasing din iunie 2009 al unei persoane juridice, iar acum ... (vezi toată discuția)
Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)