avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa la inmatriculare auto dupa finalizare leasing
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa la inmatriculare auto dupa finalizare leasing

Buna seara,
am urmatoarea problema: am achizitionat o masina dupa finalizarea unui contract de leasing din iunie 2009 al unei persoane juridice, iar acum trebuie sa inmatriculez masina pe persoana fizica, insa cei de la finante mi-au comunicat ca trebuie platita taxa de prima inmatriculare. Din cate am inteles, la inceputul leasingului nu s-a platit aceasta taxa fiind scutita la acea data (masina noua, euro 4, sub 2000 cmc). Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie plata acestei taxe in acest caz.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 21:11, 4 Noiembrie 2014
Pentru autovehiculele înmatriculate după 1 ianuarie 2007, pentru care se solicită transcrierea dreptului de proprietate, timbrul se achită potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, conform normelor in vigoare.
Timbrul se achită şi în situaţia autovehiculelor pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fără plata taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (oug 9/2013 art.4 pct.c) pasatmadalina pasatmadalina Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)