avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Conditii plata timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Conditii plata timbru de mediu

Intrebarea vine in contextul timbrului de mediu care se plateste la achizitionarea/inmatricularea unei masini, intrat in vigoare la 15 martie 2013.
Situatia care ma intereseaza este urmatoarea: in ianuarie 2007 am luat in leasing o masina euro4. Leasing-ul a fost incheiat in 2011, cand am devenit si proprietarul (in acte) a masinii. Intentionez sa o vand in perioada aceasta, dar nu stiu daca va trebui platit timbrul de mediu la vanzare. Nici nu imi amintesc sa fi platit vreo taxa de prima inmatriculare. Conform legislatiilor, care s-au tot schimbat, din ianuarie 2007 pana la terminarea contractului de leasing, putea sa fi fost platita taxa de prima inmatriculare in situatia mea? In caz ca a fost platita taxa, firma de leasing putea sa dea statul in judecata pentru recuperarea ei? Cum pot verifica situatia aceasta? Si in final, daca a fost platita taxa de prima inmatriculare la acea vreme, voi fi scutit de plata timbrului de mediu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
cvhades, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare(dupa ce am achitat leasing)- taxa auto 2013 cosmos73 cosmos73 Buna ziua imi poate spune cineva daca am avut o masina in leasing luata in data de 21.07.2009 iar atunci masinile Euro4 pana in 2000cmc erau scutite de taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare (sau timbru de mediu) pentru leasing 2009 finalizat acum MrAZ MrAZ Buna ziua! Am achizitionat in Romania un autoturism nou in leasing, inmatricularea fiind in 2009. Luna aceasta finalizez contractul de leasing si intentionez ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare poroma poroma din cate am inteles prin castigarea procesului as fi scutit de plata taxei de prima inmatriculare dar ar trebui pe urma sa platesc taxa de mediu care e ... (vezi toată discuția)