avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto timbru de mediu

Buna ziua,

Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe numele fetei (an in care a cumparat-o de la firma de leasing). Mai trebuie platita taxa de timbru (poluare)?
Cel mai recent răspuns: Geom1 , utilizator 17:04, 15 Mai 2013
Trebuie sa va adresati la fisc cu o cerere pentru a afla daca la ultima transcriere s-a achitat taxa de mediu. Raspunsul vine in max 45 zile (se poate si in 7 zile).
Daca nu s-a platit si daca nu aveti noxele trecute in cartea de identitate a vehiculului, trebuie sa mergeti la RAR sa va efectueze aceasta inscriere a noxelor, apoi trebuie sa intocmiti un dosar pentru calculul timbrului de mediu, pe care il depuneti la fisc. Raspunsul vine in 2 zile (dar se poate si mai mult, 5 -7 zile). Apoi platiti timbrul de mediu si puteti merge la politie (si cu restul actelor) pentru a face transcrierea dreptului de proprietate.
Bafta!
Ultima transcriere s-a facut in 2009 de pe firma de leasing pe numele fetei si nu s-a platit nimic, ne-au zis ca e totul in regula - altfel nu s-ar fi inmatriculat, nu? Se putea inmatricula in 2009 daca nu ar fi fost platita taxa?
Pasii sunt cei descrisi. Fara o hartie prealabila (adeverinta) de la fisc, va asumati riscul de a plati degeaba timbrul de mediu.
Particularitatile situatiei dvoastre nu le cunosc.
Cei care inmatriculeaza auto azi, procedeaza asa cum v-am spus. Oricum ar fi, politia nu sta la discutie: ori prezentati adeverinta ca este taxa de mediu platita, ori prezentati calculul timbrului de mediu si chitanta.
Multumesc
Va trebui platit timbrul, daca masina e din 2006. Atunci nu exista taxa, iar in 2009 a fost o simpla transcriere, deci iar nu trebuia platita taxa.

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Informare plata timbru mediu flocia flocia Bună ziua. Cum știi dacă trebuie să plătești timbrul de mediu? De exemplu o mașină cumpărată din România în 2006 în leasing. ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu - contract de leasing Andreicatalin Andreicatalin Am o masina careia i s-a terminat leasingul s-a facut transcrierea am declarat-o la financiar si trebuie sa o inmatriculez dinnou. Ce trebuie sa fac si ce ... (vezi toată discuția)