avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Programul \\"Mihail Kogãlniceanu\\"
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Programul "Mihail Kogãlniceanu"

IMM-urile pot accesa, din 4 aprilie, prin programul "Mihail Kogălniceanu", o linie de credit de 400.000 de lei anual/întreprindere cu dobânda subvenţionată de Guvern, a anunţat, vineri, la Timişoara, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini

[ link extern ]

azi, 4 aprilie, nu se pot face inscrieri...

[ link extern ] /

care sa fie cauza?
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 17:17, 10 Iunie 2013
ceva, ceva e...

INFORMAŢIE DE PRESÃ
privind actele normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României
din 3 aprilie, ora 11.00
...
3. HOTÃRÂRE pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 628/2011
Hotărârea adoptată de Guvern introduce, la nivelul normelor metodologice a dispozițiilor aferente Programului Mihail Kogălniceanu, o abordare separată a celor două facilități: subvenția de dobândă și garanția. Astfel, beneficiarii Programului pot accesa cele două facilități atât cumulat, cât și separat.
În condițiile în care garanția nu este considerată ajutor de stat, reglementarea posibilității de a accesa garanția de stat, distinct de ajutorul de minimis, permite IMM-urilor să fie declarate eligibile pentru componenta de garantare și să contracteze o finanțare fără dobândă subvenționată, beneficiind totuși de o garanție din partea statului.
De asemenea, Hotărârea va asigura subvenționarea integrală a dobânzii, pentru IMM-urile declarate eligibile.
Adoptarea acestui act normativ este de așteptat să imprime un ritm susținut de creștere a activității de acordare de garanții în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu, având consecințe benefice asupra activității IMM-urilor.


[ link extern ]
vad c-avem si-un ghid 05.04.2013

Ghidul aplicantului in cadrul programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii - 05.04.2013

[ link extern ] /

dar accesarea e tot inchisa...


Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
ContSters257414, utilizator
La capitolul 6 din ghidul aplicantului va este descrisa procedura de inscriere in program.
6. Procedura de înscriere în Program

6.1. Demararea implementării programului se va face în termen de 5 zile de la data comunicării pe site-ul www.minind.ro a începerii procesului de înregistrare on-line în program, timp în care se vor desfăşura campanii de informare cu privire la facilităţile acordate în cadrul programului.
6.2. Înscrierea în program şi solicitarea acordului de principiu pentru acordarea subvenţiei de dobândă se fac on line pe site-ul www.minind.ro, conform procedurii de înscriere on line şi înregistrarea în Registrul Unic Electronic.
6.3. Înscrierea on line se desfăşoară în sesiune continuă până la epuizarea bugetului alocat programului.
6.4. Solicitantul trebuie să completeze on line formularul de înscriere în program, opţiunea „ Accesare linie credit”.
Aplicaţia software va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuării înregistrării, cu numărul de înregistrare obţinut şi cu datele corespunzătoare, completate de către acesta.
6.5. In cazul in care beneficiarul doreşte prelungirea liniei de credit, acesta trebuie să aplice on line pe site-ul www.minind.ro, completând formularul de înscriere, opţiunea „ Prelungire linie credit”. Aplicaţia software va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuării înregistrării, cu numărul de înregistrare obţinut şi cu datele corespunzătoare, completate de către acesta.
6.6. Solicitările pentru înscrierea în program, indiferent de opţiune, vor fi analizate şi selectate în limita bugetului alocat programului, în ordinea înscrierii on line în aplicaţie.


Este posibil ca sa se lucreze la o noua platforma de inregistrare on-line datorita reorganizarii ministerului.Daca doriti sa aplicati urmariti site-ul ministerului.
Si, ati accesat urmatorul link din 2011;
[ link extern ]
unde este activa doar optiunea de prelungire a liniei de credit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
se zice ca ar incepe inscrierile de luni, 15.04.2013, ora 10.00...

[ link extern ]
Da, se pare ca anul acesta lansarea programelor se face prin Comunicat de presa nu prin Ordin a Ministrului.

Alte discuții în legătură

Program kogalniceanu 2013 tibiersek tibiersek imprumutul acordat prin program trebuie restituit in decembrie 2013 sau se acorda pentru un an ? (vezi toată discuția)
Programul kogalniceanu oloiniucoctavionut oloiniucoctavionut cine poate sa-mi spuna mai multe despre acest program: adica in cat timp trebuie rambursati banii sau conditiile de acordare.mentionez ca eu am o societate cu ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de a obtine mai mult de un singur fond nerambursabil? AndreiNutas AndreiNutas Eu cu inca un coleg ne-am gandit la un proiect care s-ar califica pt fonduri europene. Insa problema este ca ne trebuie 25% din bani, ceea c nu avem. Este o ... (vezi toată discuția)