avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vor sa opreasca apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vor sa opreasca apa rece

Am si eu o intrebare presedintele si vice presedintele blocului impreuna cu administratorul vor sa opreasac furnizarea apei potabile prin ne plata facturilor.
Aici vine partea comica nu platesc apa rece dar platesc facturile la apa calda si caldura pentru ca sunt cateva persoane care au centrale
Printre cei care au centrala ma aflu si eu ,noi care avem centrale nu avem restante la intretinere platim totu la zi.totu a inceput de cand sa schimbat conducerea au dreptu sa faca asa ceva .

Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
Alexandru2, utilizator
,,Am si eu o intrebare presedintele si vice presedintele blocului impreuna cu administratorul vor sa opreasac furnizarea apei potabile prin ne plata facturilor.'' --> Da, furnizorii de apa au dreptul sa opreasca furnizarea pentru neplata datoriilor.
In rest....imi pare rau dar nu am inteles ce doriti sa stiti. :rolleyes:

vor sa plateasca doar apa calda si apa rece nu eu pentru ca am centrala am nevoie doar de rece ,administratia sa schimbat de 6 -7 luni eu ce pot face

intre vechia administratie si noua administratie este o cearta pentru ca sunt 3 restantieri cu sume uriase ,cei din vecha administratie siau pus toti centrale in casa

din cauza la cati va tampiti din administratie sufar eu ce pot sa fac ca sa scap in afara de a ma muta din bloc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Adriantot, moderator
Nu inteleg exact ce intrebati...dar am sa fac o incercare.
Daca unui locatar i se furnizeaza apa calda si apa rece, acesta plateste apa calda si apa rece. Daca nu plateste apa rece, si plateste apa calda, furnizorul de apa rece poate opri furnizarea acesteia pentru neplata, insa poate furniza in continuare apa calda. Se poate intampla de asemenea ca furnizorul de apa calda sa fie diferit de cel de apa rece.

Ca o solutie, v-asi sugera o actiune in justitie, prin care sa cereti despagubiri din partea celui care a cauzat oprirea furnizarii de apa si la adresa dvs. De asemenea ati putea sa faceti o cerere catre furnizorul de apa ca sa fie doar acesta debransat de la reteaua de apa nu toata scara sau cum este la dvs.
LuchianSeb a scris:

[...] De asemenea ati putea sa faceti o cerere catre furnizorul de apa ca sa fie doar acesta debransat de la reteaua de apa nu toata scara sau cum este la dvs.


Furnizorul factureaza asociatiei si nu se implica in astfel de conflicte.

Din cate stiu, oprirea furnizarii apei reci se face doar in sitruatii extreme, lipsa acesteia putand provoca epidemii. (Inchipuiti-va o asociatie cu 10 scari cu 10 nivele a cate 4 apartamente pe nivel fara apa rece timp de cateva zile.)

Faceti o reclamatie in acest sens la compartimentul specializat cu asociatiile de proprietari din cadrul PRIMARIEI si veti vedea ca legea este bine intocmita si va apara drepturile.

Domnule intreaba mai clar.
Inteleg ca dumneata ai centrala,prin urmare nu folosesti decat apa rece.
Itrebarea dumitatele este "daca este legal sa se opresca apa rece"
Daca asta este intrebarea-raspunsul este da.
Furnizorul poate opri distributia apei pentru neplata.
Asa cum spuneai si dumneata: muta-te din bloc.

Alte discuții în legătură

Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Contract direct cu furnizorul sesa10 sesa10 Va rog, Va adresez tuturor celor ce ma pot ajuta, urmatoarea intrebare: Daca mi-am montat la bloc centrala proprie, adica voi avea caldura si apa calda ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)