avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala....o problema in strainatate!!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala....o problema in strainatate!!

Buna seara, sunt plecata in Spania si vreau sa-mi scot acte aici, mai exact certificatul verde insa nu pot pentru ca nu am medic de familie aici,.
Card european cei de la Casa De Sanatate nu imi pot da desi nu am decat 23 ani si in vara anului trecut am terminat facultatea. Am o adeverinta de la medicul meu de familie din tara, tradusa si legalizata...imi serveste cu ceva aici, specific ca nu lucrez?? Imi poate fi de folos pentru a-mi scoate actele?
Ma puteti ajuta, va rog?? Pentru ca daca intreb aici nimeni nu stie ce sa imi raspunda.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:34, 5 Aprilie 2013
Casa de asigurari de sanatate nu va poate elibera in prezent, card european de sanatate, dar va poate elibera o adeverinta care atesta ca sunteti asigurata in tara, in baza adeverintei pe care o detineti de la medicul de familie.
Este posibil sa nu mai fiti asigurata in tara, daca ati terminat facultatea anul trecut si nu ati cotizat in continuare la asigurari de sanatate, ca somer, salariat, asigurat individual, etc.
Ca sa beneficiati de asigurari de sanatate in Spania, va trebui sa va asigurati acolo, dupa ce va angajati sau sub o alta forma legala, daca nu va angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de asigurat in loc de card de sanatate eleonard eleonard medicul de familie sustine ca nu poate sa imi scrie un concediu fara sa activez cardul de sanatate. Eu am inteles ca exista totusi o varianta in care ne putem ... (vezi toată discuția)
Contributia de asigurari sociale de sanatate sergiu2011 sergiu2011 Buna ziua, Am o nelamuriere,anul trecut am terminat liceul iar din toamna asta vreau sa incep facultatea.Ce se intampla? In perioada aceasta (din vara ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)