avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescris sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescris sau nu?

Buna ziua!
Am luat un credit prin 2006, l-am refinantat prin 2008 si, in urma pierderii locului de munca si a unor probleme familiale, nu am mai reusit sa platesc. Banca a vandut creditul unei firme de recuperare, la care am platit putin, ultima plata fiind prin noiembrie 2009. De atunci nu am mai platit din cauza problemelor financiare. Primeam, aproape lunar, un "extras de cont" de la recuperatori, unde am constatat ca de la 30.000 lei, am acum vreo ...62.000 lei. In urma cu vreo 8 luni primesc o hartie deschisa de la un birou de executori de prin Bacau , mentionez ca eu locuiesc in jud. Alba, prin care imi spun ca in 48 ore vin sa ma execute. Nu a venit nimeni.
Azi ma trezesc cu niste domni recuperatori la fostul domiciliu. Am verificat pe portal.just si nu m-am gasit. Dat fiind ca ultima data am platit in noiembrie 2009 si creditul a fost luat doar cu buletinul si adeverinta salariu, fara giranti, nu am bunuri imobile si nici salariu, ce ar putea sa imi execute? Creditul nu s-a prescris de atunci? Cum sa ii primesc pe domnii recuperatori, daca nu am ce sa le dau?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: bliana , utilizator 10:34, 5 Aprilie 2013
Momentan nu va pot executa silit în condiţiile expuse de dvs, executarea nu s a prescris, şi de cate ori se iniţiază un act de executare, se întrerupe cursul şi se reia o noua prescripţie. Trebuie găsită o soluţie dat fiind că este greu că toata viata sa nu poţi dobândi un bun sa nu ai un venit sau o economie minima la o banca.
Dar ce am primit de la Bacau nu a fost numai pt." sperietura"? Deci chiar nu am nimic , acum am somaj 440 lei si am un fiu de intretinut. Cand se prescrie datoria?
Înţeleg şi regret sincer situaţia dvs, am explicat că orice act nou de executare generează întreruperea termenului şi implicit reluarea unui nou termen de prescripţie, deci din păcate de aceasta problema în situaţia în care creditorul persista, nu puteţi scapa sub nici o forma, chiar îmi pare rău că trebuie sa va răspund în acest fel, dar aceasta este realitatea. Trebuie sa găsiţi o formula de mediere/conciliere cu creditorul. Sper sa găsiţi un loc de munca şi atunci poate se va rezolva în timp problema.
Sigur adresa de la executor a fost de la executor? Firmele de recuperare mai au obiceiul sa trimita adresa cu mentiunea: de la executor, o copie dupa stampila acestuia, dar fara sa se fi inceput procedura de executare.
Chiar daca sunt facute acte de executare, daca acestea sunt nule sau anulabile, cum este cazul somatiei trimisa de un executor necompetent , nu intrerup termenul de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banci albinet albinet Daca nu mai am contractul incheiat cu banca si am doar nr de dosar cu EOS KSI, ma outeti ajuta sa-l obtin? Deoarece as vrea sa stiu daca s-a prescris sau nu! ... (vezi toată discuția)
Vreau să închei un dosar de executare cu o plată anticipată. cum mă asigur că nu voi fi păcălită? ALY82 ALY82 Buna dimineata, Sotul meu a fost girant la un imprumut luat de fosta lui sotie. Aceasta nu a platit si nici nu ne-a anuntat ca nu vrea sa mai plateasca, el a ... (vezi toată discuția)