avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau Microintreprindere? - prestari servicii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau Microintreprindere? - prestari servicii intracomunitare

Buna ziua,

Am o oportunitate pentru o mica afacere (daca pot s-o numesc asa) si as vrea sa stiu daca merita efortul (sau nu). Este vorba de prestari servicii in domeniul ingineriei pentru o firma din UE. Mentionez ca sunt angajat cu contract de munca, n-am intentia sa parasesc jobul actual. Aceasta ar fi o activitate pentru timpul liber (dupa-mese / week-end-uri). Nu ar fi de lucru permanent, ci doar in situatiile in care la client exista supraincarcare, in concluzie undeva la max. 4 facturi pe an, iar cifra de afaceri ar fi undeva la max. 4000 euro/an. Nu e o suma deloc mare dar e un ban in plus pe care doresc sa-l fac legal. Nu e cazul de alti angajati, persoana care presteaza serviciile sunt doar eu.
Asadar:
- ce forma de organizare ar fi mai potrivita si mai rentabila? PFA, microintreprindere, intreprindere individuala?
-ce taxe trebuie sa platesc la stat (in functie de forma de organizare optima)
-este necesara angajarea unui contabil? Pun aceasta intrebare deoarece este foarte posibil sa fie doar 1-2 facturi pe an dar contabilul teoretic trebuie platit tot anul, la final s-ar putea sa ies pe minus...

Multumesc pentru un raspuns cat mai documentat.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
cris-71, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:03, 5 Aprilie 2013
Consider ca cea mai potrivita varianta in cazul Dvs, este infiintarea unei microintreprinderi. Veti avea costuri cu infiintarea societatii (aprox. 600 lei -inclus capital social de 200 lei) iar ulterior veti achita doar impozitul pe venit de 3% calculat asupra incasarilor. De asemenea, veti avea cheltuieli cu prestarea serviciilor externalizate de contabilitate si cam atat. Nu sunteti obligat sa aveti angajat, deci scapati de costurile impuse de servicii de protectie a muncii, ITM etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate privata 6655 6655 Buna ziua, as dori sa demarez o activitate imobiliara si nu sunt pe deplin lamurit care forma de organizare e mai avantajoasa pentru mine din punct de vedere ... (vezi toată discuția)
Solutie optima - contract de prestari servicii pacepa_2001 pacepa_2001 Se doreste incheierea unui contract de prestari servicii cu o societate, pentru realizarea de transporturi internationale. Societatea respectiva solicita ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl? Otilika Otilika Buna. Intentionam sa-mi deschid un PFA, dar cu noul cod fiscal cred ca este mai indicat o microintreprindere (SRL.. fara angajati). Practic eu vreau sa ofer ... (vezi toată discuția)