avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reziliere Contract de asistenta juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reziliere Contract de asistenta juridica

Buna ziua,

Daca am incheiat un contract de asistenta juridica, dar nu mai doresc sa initiez actiunea (nici nu am platit inca vreun onorariu) este posibil sa reziliez contractul fara repercursiuni financiare? Poate avocatul sa ceara plata onorarului sub temeiul "titlului executoriu" al contractului?

Daca da, care ar fi modalitatea de reziliere? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rookie , utilizator 13:44, 5 Aprilie 2013
Daca nu a efectuat nicio prestatie avocatiala nu va poate executa.
Depinde ce a facut daca a facut.
Anuntati-l in scris ca reziliati contractul.
Poate cel mult pe consultatia juridica sa va ia bani daca nu a finalizat redactarea actiunii sau ce avea de facut.
Cea mai buna solutie este o rezolvare amiabila a situatiei.

Pentru a fi corect, avocatul ar trebui sa primeasca din partea dvs contravaloarea serviciilor avocatiale efectuate pana in prezent (probabil cel putin o consultatie).

Cu cat luati legatura mai repede si reziliati contractul, cu atat mai bine.
Multumesc,

Avocatul nu a facut inca nimic, m-am oferit sa-i platesc contravaloarea unei consultatii, am fost invitat la discutii. Sper sa fie rezonabil. O sa am si o cerere de reziliere scrisa cu mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata unui contract de asistenta juridica gyandy gyandy Buna ziua.In forma/continutul tipizat al contractului de asistenta avocatiala nu este prevazuta/trecuta durata contractului.Deci el este valabil de la data ... (vezi toată discuția)
Renuntare la un avocat silviu_1111 silviu_1111 Buna seara,daca am semnat un contract de asistenta juritica la un avocat ,procesul nu a inceput si nici nu mai vreau sa incep nici un proces din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Asociatia58 Asociatia58 Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat ... (vezi toată discuția)