avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces drepturi salariale. Ce pot face?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces drepturi salariale. Ce pot face?

Buna ziua.
Am ajuns la Curtea de apel cu un dosar legat de plata salariului, cauza care a fost respinsa, din punctul meu de vedere datorita interpretearii gresite a probelor. Ce pot face acum?
In speta, cu exemplu (adaptat) ce s-a intamplat:
Am fost angajat cu contract de munca la o SC, contract in care am avut negociat un salariu de 2000 lei/luna (este doar de exemplu).
In lunile in care am avut concediu 20 de zile (toata luna) mi s-a platit tot salariul, adica 2000 lei.
In lunile in care am avut concediu 5 zile si am lucrat 15, am primit salariul 1300 lei.
In lunile in care am lucrat toata luna, am primit fie 1400, fie 1600, fie 2000 (tot salariul), in functie de cum avea chef patronul.
Bineinteles, patronul a platit toate darile catre stat la suma pe care mi-a dat-o in acea luna.
Judecatorul a spus ca am fost platit pe perioada concediului, fara a avea in vedere ca salariul meu era de 2000 lei si trebuia platit indiferent ca aveam sau nu concediu.
Inteleg ca d-na judecatoare nu are studii economice, dar nu are specialisti in domeniu? Se vede cu ochiul liber ca patronul nu a platit salariul negociat, ci dupa bunul plac... eu am cerut diferenta de bani ce nu mi-a fost platita, inclusiv sa se plateasca toate cotizatiile obligatorii...
Ce pot face acum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 5 Aprilie 2013
Daca hotararea este irevocabila , atunci impotriva acesteia nu se poate exercita decat uan din caile extraordinare de atac : contestatia in anulare si sau revizuirea ... Acestea se pot exercita in conditiile expres prevazute de Codul de procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare monicacm monicacm buna dimineata....instanta a hotarat ca inculpatul sa execute 8 luni de inchisoare.in cat timp se va emite madatul de arestare?va fi dus direct pe penitenciar ... (vezi toată discuția)
Concediere concediu medical camelian camelian Am fost concediata in timp ce eram in concediu medical. Instanta din Rm. Valceami-a dat castig de cauza. La toate cele 4 termene partea adversa nu s-a ... (vezi toată discuția)
Zilere libere date de stat catalin_78 catalin_78 1: zilele libere date de catre stat sunt platite la salariu tarifar, nu pierdeti nimic (de fapt salariu din contract se imparte la un numar mai mic de zile ... (vezi toată discuția)