avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un sfat sau o interpretare juridica
Introduc actiune de divort si as vrea sa stiu daca pot sa n-o mai primesc pe sotia mea in casa pana la terminarea divortului.Apartamentul in care locuim este al meu,cumparat inainte de a ma casatori.As putea sa fac acest lucru fara a ma afecta cumva la divort? Nu vrea sa plece pentru ca ii e teama ca o acuz de parasire de domiciliu.
Daca domiciliul sotilor e la adresa apartamentului respectiv, nu o puteti da afara, aveti nevoie de o actiune de evacuare. In schimb, va puteti comporta in asa fel incat sa o determinati sa plece singura.
PS. Daca sotia e isteata, conform noilor prevederi, poate merge la Cartea funciara sa noteze apartamentul ca fiind "locuinta familiei".
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
m_ella2005, utilizator
Sotii isi datoreaza intretinere, respect si altele. Suna a bla-bla, dar se poate determina culpa in divort pe astea.
Parasirea de domiciliu nu are vreo urmare negativa, spuneti-i sotiei sa discute cu avocatul ei. E o preconceptie veche, fara temei in drept.
Totusi, daca dv. nu o mai primiti puteti plati daune-interese. PLus ca poate cere reintegrare pe calea instantei si castiga fluierand.
Nu va intelegeti si pe divort? Sa mergeti la stare civila sau notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt casatorit si am un copil de 3 ani. locuiesc impreuna ... adriano12 adriano12 Buna ziua. Sunt casatori si am un copil de 3 ani. Locuiesc impreuna cu sotia si copilul intr-un apartament proprietate personala, cumparat de catre mine ... (vezi toată discuția)
Divort Lau1972 Lau1972 ce drepturi are sotul cand sotia vrea sa plece cu copilul minor de la domiciliu , cand impreuna avem datorii la banca , si sotia vrea divort (vezi toată discuția)
Abuz in casnicie MaraMh MaraMh Ar putea o persoana casatorita sa paraseasca domiciliul fara instiintarea sotului si sa iasa din tara? Are dreptul sotul sa o opreasca? (vezi toată discuția)