avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Neclaritati
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Neclaritati

Daca o societate vrea sa isi modifice obiectul principal de activitate, in sensul ca obiectul principal devine obiect secundar de activitate, si acestea trebuie si actualizate care este procedura?
Se incepe cu hotarare AGA, act aditional la actul constitutiv, act constituiv actualizat????
Actul constitutiv actualizat trebuie autentificat?
Daca unul din asociati este persoana juridica straina, poate imputernici asociatul din Romania cu semnarea actului constitutiv actualizat?
Inca ceva vreau sa stiu: care este costul pentru extindere de domeniu?
intreb pt ca la Registrul Comertului cineva mi-a spus ca 6-7 milioane, plus taxe, altcineva mi-a spus ca poti sa introduci cate clase doresti si ca nu e o suma mare, circa 3 milioane.
Stiu ca suma depinde de contorul de caractere si spatii din actul aditional la actul constituiv. Imi poate spune cineva cum se calculeaza?
Se poate preciza extinderea cu toate codurile CAEN?
In actul aditional trebuie detaliate toate codurile prin care se extinde activitatea sau doar in actul constitutiv?
care se publica in M.O. : actul aditional sau actul constitutiv?

In speranta ca m-am facut inteleasa, printre atatea intrebari, astept opiniile voastre, pentru care va multumesc de pe acum!
Cel mai recent răspuns: camiha , utilizator 15:26, 4 Martie 2009
La toate intrebarile dvs. veti gasi raspuns direct de la sursa: www.onrc.ro - Registrul Comertului
1.Se va face un act aditional de modificare a statutului societatii semnat de toti asociatii
2. se va depune certificatul de inregistrare pentru preschimbarea sa
3.din partea asociatlui perosna juridica trebuie obtinuta o procura notariala pentru a fi imputernicita o perosna care sa semneze actul pentru ea
4.costuri in jur de 600-700 lei
Se face Hotararea AGA prin care se mentioneaza care va fi noul obiect principal de activitate, precum si obiectele secundare care vor fi incluse (nu este suficient ca ele sa apara doar in actul constitutiv) totodata, prin AGA poate fi desemnata o persoana care sa semneze actul constitutiv pentru persoana juridica.

Taxele percepute de ORC sunt in functie de nr de caractere din AGA si nu in functie de nr. de activitati care vor fi inclus, astfel cu cat vor si mai multe obiecte de activitate incluse cu atat AGA va cuprinde mai multe caractere, se mai plateste o taxa de timbru, taxa pentru preschimbarea certificatului de inregistrare etc.

Nu este obligatoriu ca actul constitutiv sa fi autentificat, este valabil ca act sub semnatura privata.

In cazul in care persoana imputernicita sa reprezinte asociatul persoana juridica straia nu cunoaste limba romana AGA se va face in limba pe care acesta o cunoaste si va fi tradusa.

Pentru mai multe lamuriri referitor la taxele percepute de ORC poti sa verifici aici [ link extern ]
1. Se face hotarire AGA, (nu se face act aditional)
2. Se actualizeaza actul constitutiv sub semnatura privata (nu trebuie nici la avocat, nici la notar),
3. Persoana juridica poate imputernici persoana fizica romana pentru semnaturi, dar de regula aceasta persoana este deja mentionata in actul constitutiv - se cheama reprezentant. Nu ar fi rau sa te gindesti sa modifici reprezentantul societatii pentru viitor.
4. Completarea obiectului de activitate costa cam 5 milioane. (Daca faci tu toate actele)
5. Nu recomand completarea cu toate obiectele pentru ca hotarirea AGA se publica in monitorul oficial. Fiecare pagina costa cam 60 RON. Publicarea a 14 pagini ar costa cam 14 milioane lei.
6. Si in hotarirea AGA si in actul constitutiv se trec codurile CAEN intregi, atit codul de 4 cifre cit si textul.
7. Se publica Hotarirea AGA (echivalentul actului aditional - care nu trebuie facut, s-a renuntat la aceasta forma de act)

Alberto Kurtyan
Va multumesc frumos pentru informatiile furnizate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere obiecte secundare de activitate robertsega32 robertsega32 Cat costa sa introduci doua obiecte secundare de activitate in statut? Se publica un Monitorul Oficial tot statutul modificat, sau doar mentiunea privind ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen la statut ContSters63174 ContSters63174 Hristos a inviat ! Va rog sa-mi spuneti si mie daca o soc. doreste sa isi adauge in statutul societatii coduri pe care nu le are, am inteles ca se face o ... (vezi toată discuția)
Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)