avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... adresa catre instanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

adresa catre instanta

Daca o societate debitoare este parte intr-un proces de deschidere a procedurii insolventei, o alta societate care are de incasat o suma de la societatea debitoare, dar care nu este parte in proces poate solicita instantei printr-o adresa date despre starea juridica a firmei debitoare?

Am inteles ca este posibil, si in functie de raspunst debitul sa fie trecut pe pierderi.

Ma poate ajuta cineva cu un model de o asemenea cerere adresata instantei?
Trebuie sa fac dovada existentei unui debit fata de societatea mea?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 09:07, 27 Februarie 2009
pentru a iregistra creanta pe pierderi trebuie sa fiti inscris pe tabelul creditorilor la societatea aflata in insolventa si sa existe o hotarare judecatoreasca de inchidere a procedurii respective.
In acest moment vorbim de un eventual provizion. Daca nu ati fost notificat pentru a va inscrie la masa credala, puteti fie sa formulati dv o cerere de deschidere a procedurii insolventei (conditie creanta de min. 10.000 lei), fie solicitati inscrierea la masa credala, ocazie cu care aratati ca nu ati fost notificat.

Desigur, ca exista si creditori care nu s-au interesat de soarta creantelor si s-au trezit ca debitorul este radiat si dizolvat. Incercati si la Registrul Comertului, o cerere de informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea fiscala a creantei neinscrise in tabelul creditorilor xm xm Este deductibila fiscal creanta detinuta impotriva debitorului in situatia in care creditorul nu a reusit sa se inscrie la masa credala? nefiind notificat in ... (vezi toată discuția)
Admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare ionutanton777ro ionutanton777ro Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic [b]admiterea unei creante [/b](si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)