avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Refuzul deducerii de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Refuzul deducerii de TVA

Am avut control de fond de la ANAF in care mi s-a refuzat deducerea TVA-lui aferent facturilor emise de doua firme ce nu si-au inregistrat o parte din facturile emise in declaratia 394. Mentionez ca facturile fiscale emise in baza unui contract ferm intre cele doua societati au fost achitate prin banca si numerar.
Produsele ce fac obiectul acestui subiect au fost livrate catre alti parteneri tot in baza unor contracte si facturi.Echipa de control imi anuleaza intrarile acestor produse, contravaloarea lor transformindu-se in profit care la randul sau a fost impozitat. Atat TVA-ul, cat si impozitul pe profit artificial creat au generat penalitati si majorari.
Rugamintea mea daca este cineva care s-a confruntat cu o situatie similara sa-mi arate calea legala prin care as putea sa-mi dovedesc nevinovatia .
Va multumesc ,
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:59, 7 Aprilie 2013
Numai faptul ca furnizorii dumneavoastra nu au declarat livrarile in D 394 nu este un motiv ca organele de control sa nu ia in considerare tranzactiile inscrise in acele facturi.
Pentru aceasta nu sunteti dumneavoastra vinovat.
Faceti contestatie la Decizia de impunere intocmita pe baza Raportului de insspectie Fiscala.
Contestatia se depune la organul fiscal care a incheiat actul in termen de 30 de zile de la data comunicarii acestuia.
Daca vi se respinge contestatia aveti posibilitatea unei actiuni in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta contabila - vanzare cereale mussette22 mussette22 Buna ziua, Va prezint o speta cu rugamintea daca ma puteti ajuta. O societate comerciala platitoare de TVA achizitioneaza cereale de la persoane fizice pe ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala platitor tva pohata pohata BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la [b]IF platitor tva[/b] ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 se depune pe 0? Carmen91 Carmen91 Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum ... (vezi toată discuția)