avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlu de proprietate

Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii defunctului apar pe langa bunicul meu inca 2 persoane care nu au nici un grad de rudenie cu defunctul sau bunicul.Eu intentionez sa fac o actiune in instanta de chemare in judecata a comisiei locale,dar nu stiu daca pentru anularea titlului de proprietate sau pentru schimbarea titlului de proprietate si ce motiv sa invoc pt modificarea lui, conform registrului agricol al comunei strabunicul meu apare cu 0.5 ha in pct respectiv iar titlul este emis pe 0.47 ha dar pe numele celor 3 .Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:51, 23 Iulie 2009
Solicitati in instanta dezbaterea succesiunii strabunicului si bunicului dvs, ( daca nu mai este in fiinta ) si pe calea partajului judiciar veti clarifica calitatea de mostenitori - persoane indreptatite ale celor doua persoane.
multumesc frumos pentru raspuns, eu credeam ca va dura mai putiin sa cer modificarea titlului de proprietate in instanta.
este o actiune inadmisibila .
Titlul de proprietate se poate modifica de catre comisia judeteana de fond funciar. Suprafata de 0.47 ha a fost stabilita prin aplicarea la nivelul intregii localitati a vreunui procent de reducere in conditiile art. 19 din lege. Inc eea ce priveste persoanele care apar pe titlu in mod nejustificat, dupa cum sustineti dvs. trebuie sa va adresati comisiei locale de fond funciar pentru a verifica cererea formulata in baza legii 18/1991 de catre bunicul dvs. Daca se constata ca cele 2 persoane au fost trecute dintr-o eroare pe titlu, aveti doua posibilitati:
- fie depuneti o cerere la comisia locala pentru modificarea titlului de proprietate (aceasta cerere se discuta in prima sedinta a comisiei, se adopta o hotarare, iar toate actele justificative, impreuna cu titlul de proprietate in original, se inainteaza comisiei judetene care va decide corectarea titlului, va informa OCPI si vi se va remite titlul de proprietate cu corectura necesara)
- fie introduceti o actiune in justitie pentru nulitatea absoluta partiala a titlului de proprietate, invocand prevederile art III lit. a din legea 169/1997.
multumesc pt ajutor. eu doresc intr-o rezolvare cat mai rapida a problemei .defunctul este tatal bunicii mele care a decedat in urma cu 1 an iar bunicul meu inca traieste,dupa bunica nu s-a facut nici o succesiune.va trebui probabil ca pe noul titlu de proprietate sa fie trecuti atat bunicul cat si copiii acestuia ,nu ?

Alte discuții în legătură

Act adv.-jurisdictional balantajust balantajust :O Am o dilema. , va rog luminati-ma:luck: \\\\\\\\\\\\\\\"O HOTARARE\\\\\\\\\\\\\\\" a Comisiei Judetene pt.Stab. Dr. de Prop.,privind corectarea unui ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de proprietate: procedura ContSters110543 ContSters110543 Va rog frumos sa ma lamuriti daca mai pot sa cer dreptul la o padure forestiera pe care recent am descoperit ca sunt mostenitorul unei persoane defuncte care a ... (vezi toată discuția)