avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Judecãtoria nu a fixat termen de judecatã în 30 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Judecãtoria nu a fixat termen de judecatã în 30 zile de la depunerea plângerii contravenþionale

Buna ziua. In data de 23 februarie 2013 am primit o amenda; am primit procesul verbal acasa pe 28 februarie/1 martie si am depus la judecatorie o contestatie impotriva PV pe 4 martie. Am primit o adresa de la judecatorie pe 18 martie (data postei), adresa din 12 martie; uitasem sa trec paratul in plangere. Pe 21 martie am raspuns adresei. Pe site-ul judecatoriei ultima actualizare a avut loc pe 4 aprilie, specificandu-se intimatul insa nici un termen de judecata.
Citisem ca instanta va fixa termen de judecata in maxim 30 zile de la depunerea plangerii, sub sanctiunea nulitatii PV.
Pentru ca nu specificasem paratul, acest termen curge de la 21 martie, cand am raspuns adresei judecatoriei? Sau termenul a fost depasit deja?
In cazul in care a fost depasit, ce ar trebui sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:19, 7 Aprilie 2013
nu ar fi fost depasit dupa data de 22 martie, dvs v-ati conformat in interiorul celor 10 zile de la comunicarea instantei. Verificati pentru certitudine la judecatorie.
Stiu ca acel termen nu a fost depasit.
Am inteles ca PV se poate comunica in termen de 15 ziel de la comunicare iar dupadepunerea plangerii la judecatorie, instanta va fixa un termen de jduecata in maxim 30 zile.
In cazul meu, nu a facut-o.
SI acum intreb: termen se prelungeste pentru ca nu comunicasem paratul, fiind de 30 zile de la 21 martie? Sau acest lucru nu are relevanta, termenul calculandu-se de la 3 martie; in consecinta fiind depasit. Si daca este depasit, ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
costels87, utilizator
veti primi termen de judecata, intimata va trebui sa formuleze intampinare in termen de 25 zile de la comunicarea actiunii dvs, dvs ulterior va trebui sa raspundeti la intampinare.
Inteleg, deci, ca nu pot invoca depasirea celor 30 zile pentru fixarea unui termen si cere constatarea nulitatii PV?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
costels87, utilizator
costels87 a scris:
Citisem ca instanta va fixa termen de judecata in maxim 30 zile de la depunerea plangerii, sub sanctiunea nulitatii PV.

Această sancţiune nu există. Există, în schimb, termenul de 30 de zile prevăzut la art. 33 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, articol care, spre surprinderea mea, nu a fost modificat. Spun "spre surprinderea mea" întrucât, începând cu 15 februarie, avem un alt Cod de procedură civilă iar primul termen de judecată nu se mai fixează la primirea unei cereri de chemare în judecată.

Întâi se comunică acţiunea pârâtului, însoţită de o adresă prin care i se aduce la cunoştinţă că are la dispoziţie un termen de maxim 25 de zile să formuleze întâmpinare. După trecerea acestui termen şi dacă pârâtul a formulat întâmpinare, instanţa va comunica reclamantului întâmpinarea, însoţită de o adresă prin care i se va aduce la cunoştinţă că are obligaţia să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicarea întâmpinării.

Potrivit art. 201, alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor. Probabil că termenul de 60 de zile prevăzut la art. 201, alin. (3) Cod procedură civilă va fi înlocuit de cel de 30 de zile prevăzut la art. 33 din OG nr. 2/2001 întrucât este dispoziţie specială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deºi am depus acþiunea acum o lunã, pe site-ul instanþei nu s-a afiºat primul termen Mariasa Mariasa Am depus o cerere pentru divort in data de 20.02.2013! Inca nu s-a afisat inca primul termen de judecata! STiti cumva de ce si cat ar dura? (vezi toată discuția)
Instanþa nu a fixat încã primul termen andrufl andrufl Buna ziua, Acum cateva luni am introdus o actiune de avacuare a unor bunuri aflate pe proprietatea mea. Cam la doua luni, am primit de la instanta o ... (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)