avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rapire internationala minor sau nerespectare masuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rapire internationala minor sau nerespectare masuri incredintare

Vreau sugestii si/sau sfaturi.

Divort Spania.
Custodie comuna asupra minorului.
Minorul (10 ani si 3 luni)
Domiciliu minorului in Spania.

Intra in Romania pe programul meu de vizita.
Daca nu mai vrea sa se intoarca in Spania dupa vacanta de vara...trebuie luat in suturi si urcat in avion ? Daca ramane am inteles ca o sa fiu acuzat de rapire de minori. Pedeapsa...cam 2 ani de puscarie.

Exista o varianta legala sa ramana in tara fara ca eu sa patesc ceva ? :O
După iniţierea procedurilor judiciare în ţara în care a fost dus copilul, instanţele din ţara respectivă vor dispune returnarea acestuia, dacă toate cerinţele legale sunt îndeplinite.

Fac excepţie situaţiile în care:

copilul este în pericol în ţara în care a locuit înainte de răpire
copilul are vârsta necesară pentru a declara că nu doreşte să se întoarcă.

1. cred ca un psiholog poate estima daca are suficient discernamant un minor de 10 ani
2. daca instantele romane spun ca nu e suficient de matur...il returneaza si eu stau 2 ani in puscarie...in Spania

cine se risca ? :D
Nu veti face puscarie.. dar sa nu aveti emotii, respectati hotararea din Spania si incepeti un alt proces.

Incept alt proces [ce fel de ? pentru ?] in Romania ?
Cu minorul ramas in Romania...si autoritatile romane pe capul meu ?

Spaniolii au cam dat pedepse cu executare...
Pe copil il trimiteti in Spania la sfarsitul programului de vizita. Tot in Spania depuneti cerere pt schimbarea domiciliului copilului in Romania.
Sansele sunt foarte mici ca, odata plecat in Spania, sa obtineti o hotarare aici favorabila. Depinde de probe si nu prea cunoastem situatia.
Varsta la care copilul poate declara ca nu doreste sa se intoarca nu e de 10 ani; discutabil.

Cine se risca la ce?
Daca dv. doriti sa faceti aici o licitatie din care sa va iasa mesaje frumoase care sa va promita marea cu sarea din care sa alegeti un avocat sau sperand ca obtineti, gratuit, solutia ideala in cazul dv., cred ca ati sperat la prea mult.
Niciunul dintre noi, de aici, nu riscam nimic, darmite pe noi insine si nimeni nu ar risca nimic atata timp cat doar dv. sunteti cel care refuzati inapoierea minorului si nu altcineva.

Daca doriti sa faceti ceva concret, apelati la autoritati, la instanta. la Autoritatea tutelara, incepeti un demers, ceva, care macar sa va ajute mai tarziu, fie intr-un dosar aici, fie in Spania. Caci daca numai discutam vorbe, noi castigam experienta si dv. nimic si e pacat de copilul ala.
Va doresc mult succes si sper sa reveniti cu evolutia demersurilor intreprinse.

Alte discuții în legătură

Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)
Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman denisa25 denisa25 Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)