avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am o fetita de 8 saptamani, iar prietenul meu, nu plateste pensia alimentara . As vrea sa stiu, daca nu lucreaza cat trebuie sa plateasca, sau trebuie ceva ?
Cel mai recent răspuns: Deni26 , utilizator 12:50, 7 Aprilie 2013
Daca nu are niciun venit atunci pensia de intretinere datorata minorei se calculeza raportat la venitul minim pe economie; pentru un copil este de 25 % din venitul minim pe economie.

Probabil ca de buna-voie nu va dori sa plateasca nimic.
In acest caz va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Formulati o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea pensie in favoarea minorei.
Pensia se stabileste in functie de nevoile minorei si este de 1/4 din veniturile tatalui.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + taxa facultate pentru student fara venituri eucdi eucdi Buna ziua! Voi transpune situatia concret, fara alte amanunte. Prietena de 19 ani este studenta la o facultate de drept privata, acreditata, cu studii la zi. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din pensie medicala nicossia nicossia Fiul meu are pensie alimentara de 9 lei -fost 87.500 lei vechi .Divortul a fost in 1999 ,atunci fostul era pensionat medical.Nu stiu daca lucreaza,nu pot sa ... (vezi toată discuția)