avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre plati desfundare ghena si sau coloane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre plati desfundare ghena si sau coloane

Despre desfundat ghenă si/sau coloana scurgere.
Odata ce ridicarea gunoiului menajer se face pe numar persoane prezente,
si desfundarea ghenei ar trebui sa se faca tot pe nr. persoane prezente. ( Nu ma refer la reparatia ei). Idem pentru coloanele de scurgere. Cei care platesc apa si canal la pausal sau la consum inregistrat la apometru, trebuie sa plateasca si desfundatul.
Aceste cheltuieli sunt prinse in cheltuieli pe cotă parte, desi nu locuiesc in apt.
La 3, 4 luni apar sume de 700-1000 lei pe scara. Cine interpreteaza corect? Ei sau eu?
Presedinta nu raspunde, iar administratorul ca asculta de decizia Comitetului Executiv.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 16:02, 9 Aprilie 2013
HG 1588- Norme metodologice Art.34- Cheltuielile care sunt determinate de nr. de persoane
care locuiesc in condominiu . . . .se repartizeaza proportional cu nr. de persoane care locuiesc . . . .; colectarea deseurilor menajere, vindanjarea.
Art. repetat si in art.37.
Deci desfundarea nu este nici reparatie nici intretinere.
In plus NEGLIJENTA se plateste, conf. art.12-B-e) "sa repare stricaciunile ori sa plateasca
chelt. pentru lucrarile de reparatii,. . . . au provocat daune oricarei parti din proprietatea comuna . . ."
Deci platesc cei prezenti pentru unul.
Adica vreti sa spuneti ca apar sume de 700 - 1000 lei pentru desfundarea ghenelor si vidanjare?

Pai desfundarea ghenelor revine ingrijitorilor, deci n-ar avea de ce sa fie platita aceasta lucrare in plus.

Cat despre vidanjare, aveti dreptate, se repartizeaza pe numar de persoane care au locuit.
Daca asta se intampla atat de des, atunci aveti o problema la coloana de evacuare si trebuie inlocuita. Nu se poate infunda atat de des.
Buna ziua Doamna elga ,
Va multumesc pentru raspunsul dat in legatura cu desfundatul ghenelor , pai la mine in asociatie nu este luna sa platim aceasta lucrare . La noi acesata se numeste " desfundare tobogan " si se taxeaza cu sume intre143 si 238 lei ! si de cine crede ti ca este executata , de cel care este la ghenele de gunoi cand vin masinile sa l incarce .
Si se imparte pe cota parte indiviza . Eu cu 3 camere , platesc mai mult decat cel cu garsoniera sau 2 camere si cu un numar mai mare de persoane .
Omul care va face curatenie la gunoi este angajatul dv.? Daca da, atunci asta trebuie sa intre in atributiile lui de serviciu.
Da , are CIM si se pare ca tot el executa lucrarea , spun se pare , deoarece am solicitat sa mi spuna cina este acel ccps si nu se doreste !
Intrbarea : este corect cum se procedeaza pe cota pare indiviza ? sau pe numar de persoane ? ca sa nu spun ca nu este corecta niciuna !

Alte discuții în legătură

Distribuire cheltuiala aferenta desfundarii canalizarii - nr.persoane sau cota % Almaris Almaris In HG 1588/2007 la art.34 se afirma ca sunt cheltuieli pe numar de persoane cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi [b]canalizare[/b] iar la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea claltuielilor cu salariile abeona abeona toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza? nu se mai repartizeaza nimic pe persoana? multumesc pentru raspuns (vezi toată discuția)
Vidanjare versus canalizare Fulg Fulg Buna ziua, am o intrebare. In H.G 1855/2007, norme de aplicare a Legii Asociatiilor de proprietari, scrie ca vidanjarea se plateste la nr. de persoane, iar ... (vezi toată discuția)