Se mai aminteste de un eventual antecontract nu a existat asa ceva, totul a fost facut de cumparator chiar si acel certificat care exista pana la urma la primarie dar care nu stim de cine a fost eliberat, pentru ca nu are stampila nu are nr de inregistrare sau cerere. Totul a fost facut in catava zile de la discutiile purtate in sensul ca se doreste vanzarea a 600mp din 2000 mp. La dosarul notarei nu exista acte relevante unei vanzari. Mai mult originalele actelor de proprietate sau istoricul terenului se afla inca la vanzatori acestia refuzand sa le dea cumparatorilor vazand situatia de fapt. Ce nu inteleg este legat de acea promisiune de vanzare!? Va rog lamuriti-ma pentru ca asa ceva in trecut nu a existat si nici nu sa platit nimic.
Nu prea inteleg de ce v-ati incurcat cu procese cu notarul, de regula sunt slabe sanse de a obtine ceva din asta...
Nu cred ca a fost o abordare tocmai buna, ci tocmai de natura a va tine in loc.
Asa incat, din punctul meu de vedere, cine a luat decizia nefoindata de a face plangere penala notarului, acela a tinut in loc toate procedurile.
In rest, nu inteleg de ce va judecati si cu cine, asa cum au spus si colegii, care sunt temeiurile invocate...
Cererea aceea la notar nu are relevanta, ea este de uz intern si e facuta de una singura dintre parti, deci putea fi facuta de catre cumparatori...
Nu stiu in ce masura ati fost consiliati juridic si in ce masura a fost consiliata partea adversa, intr-un dosar atat de complex asta are o importanta a sa...
Nu inteleg de ce toata lumea crede ca noatrii sunt greu de invins!? Trebuia sa inceapa cu inceputul pentru a demonstra ca a fost totul premeditat cu notara iar de aici si pana la faptul ca acei batrani au semnat si nu au primit banii a fost doar un pas. Vineri au semnat ambele parti dar fara prezenta niciunei persoane delegate din partea notarei sau chiar a notarei cum este firesc. Adica acel contract era deja redactat de cumparator impreuna cu notara.Dupa semnarea actelor le-a fost adus la cunostinta vanzatorilor ca semnarea acttelor de notar se face luni, invocand ca notara se afla in concediu.
Certificatul fiscal nu a fost adus de vanzatori nu a fost nici macar solicitat de unul dintre ei, ci de cumparator. Au semnat precum au primit banii dar care de fapt nu i-a vazut nimeni nici pana azi! Rvin, este vorba de unteren in valoare de 2mil euro, si care actele sunt incheiate intre bunici si o nepoata casatorita cu cet. strain fara drept de proprietate teren si care este trecut in acte ca procurator de fonduri pein donatie! Oare de ce sa trecut asa atata timp cat terenul era un bun comun pana la urma intre sot sotie??
Dupa 9 sedinte la curtea de apel se prezinta D-na notar cu un cu totul alt contract si mai mult de culoare verde! Contractul initial a fost alb cel semnat de batrani dar probabil cu trecerea anilor in dosarul notarei sa inverzit! Nu este posibil asa ceva! Nu corespunde nici macar asezarea paginilor conform duplicatului eliberat tot de notara dupa o luna de la semnarea conractului! Cum concluzionati??
IN primul rand nimeni de aici nu se bate cu notari, nu asta e ideea! E mult sa va explic de ce e gresita o astfel de abordare a situatiei, cert e ca e o fundatura!
Nu din cauza ca notarii sunt greu sau usor de invins... ci pentru ca trebuia pentru operatovitate sa dovediti altceva, ca de exemplu: unde au fost bunicii in ziua autentificarii actului, pentru a dovedi ca nu li s-a luat consimtamantul de catre notar si ca nu li s-a adus la cunostinta continutul actului etc.
Asa aveati sanse de a-l desfiinta, pe erori, lipsa consimtamant, lipsa cauza, neplata pret etc. in functie de ce puteati demonstra.
Asta spun, nu ca e greu/usor de a face nu-stiu-ce unui notar.
Nu conteaza cine a adus certificatul fiscal.
De ce s-a trecut asa este o poveste care iar nu priveste posibilitatile de desfacere a actului si e destul de luuunga de explicat.
Dv. aveati contractul initial? Cium adica alt contract? A cui era semnatura de pe el?
Concluzionez ca abordarea a fost gresita, asa pare cel putin... ar trebui sa stati de vorba cu avocatul pentru explicatii etc.
Ideea de a ne confrunta cu notara a fost ca lucrurile sa fie certe si clare de la inceput. Am vrut sa dovedim ca bunicii pe data de 1 au fost la notariat si au semnat in fata unei angajate oarecare , iar pe data de 4 (dupa week-end a semnat d-na notar , bunicii nemaifiind prezenti. Contractul a fost semnat de notara si totodata autentificat pe 4 in timp ce el a fost semnat de bunici pe 1. Aspectele actului nu le-a explicat nimeni, timp de 1 luna nu sa inmant un exemplar vanzatorilor pana cand sa mers de catre fiica vanzatorilor la notariat impreuna cu bunica si sa solicitat un duplicat dupa contract. Notara a intrat in contact cu vanzatoarea si dupa ce sa amintit cazul pe care-l si stia de altfel sa exprimat ca in doua trei sedinte actul poate fi anulat usor. Intr-o mica masura si-a recunoscut vina dar nu putea decat sa ne indrume spre instanta! Dupa citirea actului sa inteles de ce refuza cumparatorl sa dea un exemplar. Vin si intreb retoric de ce trebuia cumparatorul sa dea acel exemplar si de ce nu notara cum se si procedeaza?? Pentru ca urma ca luni dupa ce semna notara sa mearga doar cumparatorul sa ia contractele. Mentionez toate actele in original ce tin de istoricul terenului inclusiv cert. de proprietate se afla inca la vanzator!
Dupa ce a fost chemata in instanta notara, la a noua sedinta a venit cu un contract de culoare VERDE. Era o copie xerox si stampilata ulterior, asemeni unui duplicat, doar ca d-na la prezentat a fi originalul de la dosarul dansei. Specific sa semnat pe coli albe, cum de altfel se spune si in dosarul de politie, pe cand nici nu se vazuse acest exemplar. Este strigator la cer ca in Romania, tara membra a uniunii europene se fac asemenea grosolanii din partea celor care ar trebui sa fie cei mai corecti!Avocatii ne spun ca sunt foarte multe lacune dar este greu cu justitia....ca dovada ca d-na judecator nici nu a comparat contractele iar expertiza grafica a fost respinsa! d-NA NOTAR ESTE FST JUDECATOR! POate spune asta ceva???? Traim in Romania din pacate!