avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conturi 624 si 626
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conturi 624 si 626

Cheltuielile de transport bunuri, cum ar fi curieratul pe ce cont se pun? 624 sau 626?
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:14, 9 Aprilie 2013
624 Transport bunuri
Eu inclin spre 626 avand in vedere ca sunt similare serviciilor postale. Cel putin asa reiese din ce ati spus mai sus.
Nu are legatura cu 626, Iulian. Cer scuze.

Pentru ca o anumita persoana juridica executa aceasta prestare, chiar daca pe factura scrie ceea ce ati mentionat Dvs. mai sus @jovanna, ar trebui inregistrate in cont 628. "Cineva" presteaza "ceva" pentru "altcineva". Cam asta-i ideea.
pai 624 sunt transport de bunuri si de personal, iar 626 chelt. postale si telecomunicatii, deci corect nu este ct 624? curieratul nu inseamna transport de bunuri?? 628 prestari servicii, altele decat ceea ce se regaseste in ct contabile, am dreptate?
Multumesc.
Totusi sunt servicii prestate pentru transportul unor bunuri nu vad de ce l-am considera alte servii sau servicii postale...
in cazul in care as comanda un bun(marfa, mijloc fix etc) si sa zic l-as pune pe bursa de transport si as primi ulterior o factura de transport as inreg.624. Iar in situatia sa zic,daca nu as primi un pret bun si l-as comanda prin curier... de ce factura de curier ar trebui inreg. pe 628 sau 626... nu inteleg.
Contul 624 ''Cheltuieli cu transportul de bunuri şi personal''
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa cheltuielilor privind transportul de bunuri şi personal, executate de terţi.
În debitul contului 624 ''Cheltuieli cu transportul de bunuri şi personal'' se înregistrează:
- sumele datorate sau achitate pentru transportul de bunuri, precum şi pentru transportul colectiv de personal (401, 408, 471, 512, 531, 532, 542);
- sume în curs de clarificare (473).

Alte discuții în legătură

Chelt deplasare andrei44 andrei44 Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat ... (vezi toată discuția)
Taxa bilant contabil inregistrare in contabilitate gabrielabarko gabrielabarko Buna ziua, am depus bilantul pentru anul 2009 si am platit taxa la registru comertului de 14 lei, cum poate fi aceasta inregistrata in contabilitate? Se poate ... (vezi toată discuția)
Contabilizare onorariu execturo judecatoresc stanceni stanceni Buna ziua As dori sa stiu unde trebuie inregistrate cheltuielile cu onorariul pt executor judecatoresc. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)