avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chelt deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chelt deplasare

Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat in cazul in care deplasarea a facut-o cu automobilul personal?
Eu le contabilizez asa: biletele de tren, taxi, avion in 624; masa servita in 623 protocol, diurna si cazarea in 625; combustibilul tot in 624 fiindca nu pot face receptie sa-l pun in 622. Aceasta chelt cu combustibilul in cazul in care se deplaseaza in delegatie cu automobilul personal, este deductibila?
Cume corect? Toate in 625?

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:39, 9 Ianuarie 2011
In debitul contului 625 "Cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari" se inregistreaza:
- sumele datorate sau achitate reprezentand cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari (inclusiv transportul) (401, 408, 471, 512, 531, 532, 542).
Nu inteleg de ce mai inregistrati facurile de masa servita deoarece diurna la acest lucru foloseste.Atentie sa nu faceti cheltuieli mai mari decat permite legea.
Cat priveste deductibilitatea combustibilului-

In perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011 inclusiv, nu sunt cheltuieli deductibile cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

Sa inteleg ca toate trebuie in 625 inclusiv combustibilul (care inteleg ca e nedeductibil)?

Rog ajutor celor cu experienta, sunt student inca, lucrez din noiembrie doar, daca stiam sa interpretez textul acela,n-as mai fi intrebat ....

Taxa de parcare tot in 625? Mai gasesc si de-astea in deconturi.
da ..taxa parcare tot pe 625
Deci se le luam pe rind:
avans deleg.542=5311
decont.delegatie;-625=542-val cazare.masa(asa cum a spus colega "simonaoprica)
-658(analic nedeductibil)=542-val combustibil
-624=542 bilete de tren.taxi,avion,
succes!!
Multumesc mult.
Deci, in afara combustibilului, procedez bine. Daca este bon de combustibil cu care se alimenteaza masina firmei (cu care se face deplasarea), tot nedeductibil e?

Se intampla sa am si facturi de masa servita (sunt mese servite la intalniri cu parteneri de afaceri) - acelea le pun pe 623, diurna in 625.

Nu vreau sa abuzez, pot sa va mai intreb ceva?
Nu abuzati,intrebati deoarece de aceea suntem aici -in masura in care putem sa va raspundem.:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez filanta filanta o taxa hoteliera si servicii cazare ? (vezi toată discuția)
Cheltuieli nedeductibile margareta teodorescu margareta teodorescu Incerc sa calculez imp pe profit pt firma la care lucrez dar cu privire la chelt. nededuct. toata lumea are o parere diferita asa ca acest mesaj pe forum e ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol ella_rad ella_rad buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la chelt de protocol. in factura emisa de catre hotel, pe linga cazare, servicii parcare, restaurant apar si ... (vezi toată discuția)