avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de imobil scos la licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de imobil scos la licitatie

buna ziua ,

va rog sa ma sfatuiti cum as putea proceda, ca apartamentul "mostenit" de pe tata sa nu l pierd ?
apartamentul are doi proprietari (parintii mei) ... unul dintre ei a decedat , iar al 2 lea parasit domiciliul de mai bine de 8 ani ... , in apartamentul respectiv nu locuieste nimeni ... numai ca, in timp cat parintii mei au lucuit acolo, s-au acumulat datorii ce nu au fost achitate iar asociatia de proprietari reprezentata legal prin sc termo service s.a. a scos la vanzare imobilul respectiv .
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 00:18, 9 Aprilie 2013
Exista 2 posibilitati:

1. sa achitati debitele restante.

Altfel cu siguranta il veti pierde la licitatie.

2. sa renuntati la mostenire

Dar, cum intrebarea dvs. era cum puteti sa il pastrati, atunci unica posibilitate este varianta 1.
Decat sa lasati apartamentul sa fie scos la licitatie si sa fie vandut la un pret mic, mai bine il vindeti dvs. si poate obtineti o suma mai mare, astfel majorandu-se diferenta dintre pretul incasat si pasiv. Totusi, ati pomenit doar de decesul unui parinte, celalalt mai este in viata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asociatie proprietari Floris31 Floris31 Buna ziua, Am datorii la asociatia de proprietari suma de 9000 ron fapt pentru care am fost dati in judecata de catre aceasta pentru recuperare ... (vezi toată discuția)
Scoatere la licitatie apartament girat ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au primit o adresa joi cum ca datorita neachitarii unei linii de credit (a unei firme) la care a fost pus gir acum 2 ani apartamentul lor (pus pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu datorii la intretinere mircearek mircearek Salutare. Am un apartament, pe numele meu, maicamea are drept de uzufruct viager(momentan doar maicamea locuieste in el). In decursul anilor, s-a adunat la ... (vezi toată discuția)