avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere custodie exclusiva

in urma sentintei de divort pronuntata anul trecut unde se mentiona ca, custodia este comuna, as dori sa aflu cum pot proceda pentru ca, minorul sa imi fie incredintat exclusiv, deoarece eu ma ocup de minor din 2011 pana in prezent, tatal doar vizitandu-l ocazional, neplatind pensie alimentara timp de un an de zile si abia in urma insistentelor mele a platit pensia in ultimele 6 luni



Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:34, 9 Aprilie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca dupa noul cod civil acestea sunt motive insuficiente pentru a convinge instanta sa acorde custodia exclusiva!

#-o

Pentru neplata pensiei de intretinere stabilita in sarcina sa, aveti posibilitatea sa-i faceti o plangere penala pentru abandon de familie, daca nu plateste 3 luni consecutiv... adica : nu asteptati 1 an si va tot rugati de el... copilul ala nu mananca si nu traieste cu "rugaminti" si indolenta din partea acestuia.

:((
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al minorului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie executata numai de catre unul dintre parinti.
Din cele spuse de dvs.s-ar putea ca instanta sa va acorde autoritate exclusiva.
Pentru formularea plangerii penale de abandon de familie termenul este de doua luni consecutiv de neplata a pensiei.
Mult succes si nu mai fiti marinimoasa cu astfel de "tati".
sincer nu cred ca poti obtine acest lucru. La mine a fost mai grav, tatal a luat copilul timp de o luna, am avut proces de ordonanta prezidentiala pentru recuperarea lui, copilul mic, de 2 ani...nu stia pe nimeni in mediul in care a fost dus, probe de violenta, etc...chiar si asa s-a incredintat custodie comuna. Iti doresc multa putere.
Motivele de exercitare a autoritatii parintesti de catre un singur parinte sunt stricte, de tipul interzis, decedat...
Vorbiti cu el si daca este de acord puteti spera.
Depinde insa si la ce instanta nimeriti cu procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie acord tata darius2012 darius2012 Sunt divortata din luna mai anul acesta iar tatal copilului nu mi-a platit oficial pensia alimentara decat din luna septembrie anul acesta. As dorii sa obtin ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara florinmantescu florinmantescu Buna ziua, Am citit multe despre divort, partaj, custodia copilului, dar pe masura ce citesc, imi dau seama ca nu inteleg anumite lucruri. De aceea vin ... (vezi toată discuția)