avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... L221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

L221/2009

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti ce s-a mai intamplat cu L221/2009,legea care privea detinutii politici?Eu am o hotarare definitiva si irevocabila, dar nu mi s-au mai acordat despagubiri materiale,deoarece un articol a fost declarat neconstitutional de catre CC.As dori sa obtin daune materiale utilizand alta varianta ,dupa bunicul meu.Puteti sa-mi spuneti ce variante am pt.a obtine aceste despagubiri materiale?Va multumesc anticipat.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: asud , utilizator 16:35, 9 Aprilie 2013
nu sunt sanse nici prin alt tip de actiuni. daca ati epuizat toate caile de atac din tara, incercati sa contactati un avocat pentru o plangere la CEDO
In cat timp trebuie trimeasa plangerea la CEDO de la ultima hoatarare definitiva si irevocabila?Sau nu exista termen?
Stimat forumist,

Termenul este de 6 luni.

Totuși, vă invit să observați și cele expuse aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

V-aș ruga să detailați aspectul despăgubirilor materiale: este vorba, într-adevăr despre daune materiale, ori morale?

Oricum, chiar și despăgubirile materiale nu mai pot fi cerute printr-o nouă acțiune, termenul de 3 ani arătat de Legea 221 fiind epuizat, dar articolul de lege privitor la acestea nu a fost declarat neconstituțional, iar o cerere introdusă în cei trei ani putea fi căștigată - pe capătul de cerere privind daune materiale, nu morale.


Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
andreigrigoriu, moderator
Multumesc.Cu stima.
Este vorba despre daune morale.In Parlament mai precis la Camera Deputatilor,se incearca modificarea art.care a fost declarat neconstitutional de catre CC,dar nu stiu cand se va intampla acest lucru.Pe mine ma intereseaza daca acum pot cere daune morale in aceasta speta conform CC si ce sanse de reusita am?Va multumesc .Cu stima.

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 maria_trailescu maria_trailescu Buna seara.Numele meu este Maria si as vrea sa stiu si eu daca legea 221/2009 mai este valabila inca si pana cand ? Si binenteles daca cineva a ... (vezi toată discuția)
Legea 221 ivaniczki_magdalena ivaniczki_magdalena Buna seara! Am depus si eu un dosar pe Legea 221( deportati URSS) ,a fost respins ,momentan e la recurs ,saptamana aceasta se va judeca. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Foarte important: pronunțarea deciziei de inadmisibilitate în cazuri legate de legea 221/2009 andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști, [b] [i]Consider că îmi revine dureroasa, pentru mine, datorie de a vă prezenta Decizia de inadmisibilitate pronunțată ... (vezi toată discuția)