avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa timbru auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa timbru auto

In luna mai 2009 am achizitionat, pe societate, un autoturism Ford Focus, benzina, 1600 cc, in Leasing Financiar, pana in mai 2013
La transferul de proprietate se mai plateste taxa de timbru ?
Daca administratorul societatii (actionarul ) hotaraste sa inmatriculeze pe persoana fizica sau sa vanda autoturismul, se mai plateste taxa de timbru ?
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:56, 11 Aprilie 2013
Daca s-a platit taxa de poluare si nu s-a recuperat, la primul transfer al dreptului de proprietate nu se va mai plati timbrul de mediu.
Finantele spun ca in cursul anului 2009 masinile noi cu E4 au fost scutite de taxa de poluare.In acest caz se mai plateste taxa de timbru pentru situatia de mai sus ?
Multumesc.
Textul art. 8 al OUG nr. 9 din 2013 privind timbrul de mediu nu prevede la scutiri de la plată o situaţie ca cea expusă de dumneavoastră, aşadar, la primul transfer al dreptului de proprietate se va institui obligaţia de plată a timbrului de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina silvia99 silvia99 la vanzarea unui ford focus din 2004, inmatriculat in ro din 2004, masina aflata la cel de-al doilea proprietar, se plateste vreo taxa de mediu/timbru? pretul ... (vezi toată discuția)
Taxa auto matey2000 matey2000 buna ziua am o intrebare ,recent am incheiat un contract de leasing trebuie sa mai platesc taxa de timbru daca am platit la inceputul contractului taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (oug 9/2013 art.4 pct.c) pasatmadalina pasatmadalina Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care ... (vezi toată discuția)