avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauzã suspendatã în recurs, autoritate de lucru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauzã suspendatã în recurs, autoritate de lucru judecat

buna seara ,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema .Am un contract de v-c cu clauza de intretinere care a fost atacat la fond .Instanta a respins actiunea care a fost atacata cu recurs .Pentru ca recurentul nu a stabilit o valoare a imobilului in functie de care sa timbreze ,recursul s-a suspendat .Dosarul este suspendat de cca 11 luni (ne judecam pe vechiul Ccv)iar partea adversa a introdus o noua actiune cu acelasi obiect la instanta de fond .Intrebarea mea este ,daca se perima dosarul sau numai recursul si daca intervine perimarea care dintre hotarari devine definitiva si irevocabila?Este mai bine sa repun dosarul pe rol sau sa las dosarul sa se perime?Pana cand se considera ca mi-am indeplinit obligatia de intretinere ,pana la data cand s-a pronuntat instanta de fond sau pana la data cand instanta de recurs a dat o hotarare ?Actiunea de repunere pe rol a recursului suspenda noua actiune introdusa la fond ?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
ContSters288161, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters288161 , utilizator 21:16, 11 Aprilie 2013
Lasarea cauzei in nelucrare timp de un an in cauzele civile atrage perimarea. In cazul dvs. , daca recursul a ramas in nelucrare, atunci se va perima recursul urmand ca in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii de perimare (timp in care aceasta se poate ataca), sa ramana definitiva hotararea din fond (daca hotararea de perimare nu este atacata). puteti invoca autoritatea de lucru judecat in cadrul celui de-al doilea proces.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Buna seara,

Va rog sa ma lamuriti asupra autoritatii de lucru judecat .Se considera ca mi-am achitat obligatia de intretinere pana la data cand hotararea de la fond ramane definitiva si irevocabila -respectiv dupa data cand primesc hotararea de perimare sau pana la data cand s-a pronuntat hotararea de la fond?Vreau sa fiu sigura ca pot sa opresc a doua actiune intrucat reclamantul a lasat dosarul in nelucrare si a promovat o noua actiune invocand nerespectarea obligatiei de intretinere de la data incheierii contractului .

Multumesc!





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)
Revizuire - certificat de grefa adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am o decizie civila definitiva si irevocabila la care s-a solicitat revizuirea. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)