avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu contract in Austria vreau sa continui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu contract in Austria vreau sa continui contributia la CAS, pensie privata, sanatarte etc.

Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi pastra si pentru a continua contributia individuala de asigurari sociale, contributia individuala de asigurari sociale aferenta fondurilor de pensii administrate privat, contributia individuala de asigurari de sanatate etc., in conditiile in care pana acum am fost angajat in Romania iar din luna Martie 2009 voi fi angajatul unei companii din Austria cu contract de munca in aceasta tara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 27 Februarie 2009
Va faceti contracte facultative.
Romanii pot fi participantii altor fonduri de pensii dintr-un stat membru Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.Un participant la fondul de pensii isi poate plati contributia la fondul de pensii chiar daca locuieste intr-un stat membru Uniunii Europeene sau apartinand Spatiului Economic European.

Pentru a fi asigurat in sistemul public, incheiati un contract de asigurare sociala cu casa de pensii.

Acest contract poate fi incheiat si de catre mandatarul dvs., desemnat prin procura speciala, mandatar care va plati lunar suma stabilita in contract.
Puteti incheia contracte de asigurare:
- pentru pensii, cu Casa Teritoriala de Pensii
- pentru somaj, cu AJOFM
- pentru sanatate, cu Casa de Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii catre stat al unui ii -2012 elaeco elaeco Buna ziua, Sunt angajata la o firma privata si as dori sa infiintez o II . Imi spuneti va rog ce datorii trebuie sa platesc carte stat.venitul estimat ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cass 2012 - renuntare la asigurare apetra apetra O ruda a primit prin posta decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012, 468 lei. Mentionez ca in ultimii 4 ani nu a apelat la serviciile sanitare de ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma asigur la pensii, sanatate si somaj? Leordeanu Leordeanu Un cetatean care se intoarce in Romania dupa o perioada de lucru in Uniunea Europeana (5 ani)se poate asigura la somaj pana in momentul in care gaseste de ... (vezi toată discuția)