avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social prin cooptare 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social prin cooptare 2 asociati

Buna ziua,

Doresc sa fac majorare de capital socal prin cooptarea a 2 asociati (art.2) si in acelasi timp modificarea denumirii societatii (primul art din Hot. asociatului unic).
1. Depunerea capitalului social majorat o fac pe denumirea noua sau denumirea veche?
2. Articolul referitor la majorarea capitalului social prin cooptarea a 2 asociati cum trebuie formulat?
Majorarea capitalului social a S.C. _______ S.R.L. de la 200 lei la 2 000 lei, prin cooptarea următorilor asociaţi în cadrul societăţii
X, date de identificare, cu un aport de 800 lei la capitalul social
si
Y, date de identificare, cu un aport de 800 lei la capitalul social

E in regula asa?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:15, 10 Aprilie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Am deja rezervarea denumirii si am inteles ca se pot face ambele operatiuni in acelasi timp - majorare prin cooptare + modificare denumire (de la ORC am aflat ca e posibil). Nu e nevoie de 2 hotarari AGA, pentru ca fiecare din cele 2 operatiuni implica act constitutiv actualizat, deci costuri mari. In ideea ca se pot face ambele in acelasi timp, cum trebuie sa procedez, pe ce denumire se face depunerea majorarii de capital social? Si formularea majorarii capitalului social prin cooptarea de noi asociati e in regula?
Multumesc!
Mai intai faceti Hotararea Adunarii generale/ decizia asociatului unic prin care asociatii hotarasc: 1. Majorarea capitalului social al societatii de la ___ lei la ___ lei, prin marirea numarului de parti sociale de la __ la ___, fiecare parte sociala avand valoarea nominala de ___ lei, ca urmare a cooptarii in cadrul societatii a domnului x, care varsa astazi, data prezentei adunari, ___lei in contul de capital social al societatii si a domnului y are varsa astazi, data prezentei adunari, ___lei in contul de capital social al societatii. 2. Structura capitalului social dupa majorare va fi:___2. Se schimba denumirea societatii din sc x srl in x srl.
Se face Act Constitutiv actualizat. Cu actul constitutiv, rezervarea de denumire si hotararea adunarii generale mergeti la banca sa depuneti banii.
Dar depunerea capitalului social e in regula sa fie ulterior intocmitii Hotararii asociatului unic? De ex...hotararea e din 01.04.2013 si ei astazi fac viramentul bancar? Atunci nu pot sa mentionez exact data la care s-au facut viramentele, decat dupa ce vireaza efectiv. Dar formularea mea referitoare la majorarea de capital social nu e in regula cum am intocmit-o mai sus? Depunerea capitalului majorat, in situatia expusa de dvs s-ar face pe vechea denumire. Insa daca mut modificarea denumirii societatii ca prim articol, atunci depunerea capitalului se face pe noua denumire? Imi cer scuze pentru insistenta, dar doresc sa fiu cu actele in regula cand ma duc la ORC si sa nu aiba motiv sa ma trimita la plimbare. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Loredana_84, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea capitalului social s.r.l. ContSters103316 ContSters103316 Cum procedez pentru a mari capitalul social la un S.R.L.? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Procedura majorare capital social sa C_CRISTINA C_CRISTINA Se doreste majorarea capitalului social al unui SA. Se poate intocmi hotararea AGA prin care sa se stipuleze ca se majoreaza cu x suma capitalul social, urmand ... (vezi toată discuția)
Majorare capital prin cooptare asociat plummy plummy Buna ziua! Am urmatorul aspect: SRL cu asociat unic, vrea sa cesioneze toate partile sociale. Pe cesiune externa nu merge, dureaza foarte mult si exista ... (vezi toată discuția)