avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura prestari servicii
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura prestari servicii

Buna ziua!
Am o neclaritate,daca ma puteti ajuta,va rog.
Prestez servicii pe teritoriul tarii catre o firma externa .Practic facturez serviciile cu tva .Facturile le-am declarat in decontul de tva dar si in D390.Este corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 17:38, 16 Mai 2013
Locul prestarii este locul unde partenerul dvs isi are stabilit domiciliul fiscal. Daca el nu este inregistrat in RO facturarea se va face fara tva. Totusi daca el desfasoara acticitati economice in RO trebuie sa se inregistreze aici in anumite conditii.
Puteti sa imi precizati unde scrie acest lucru?(Locul prestarii este locul unde partenerul dvs isi are stabilit domiciliul fiscal.)
Buna seara,

Probabil ca se refera la regula de baza de la art.133, alineatul 2 din CF. Insa din cate inteleg eu, serviciile dvs. intra pe exceptiile de la alineatele urmatoare, motiv pentru care si facturati cu TVA.
In opinia mea nu ar fi trebuit sa le declarati in 390, deoarece sunt livrari pe teritoriul Romaniei.

Numai bine
Multumesc!Ideea este ca le-am declarat in 390 credeti ca se poate intampla ceva rau?Ma gandesc ca daca nu le declaram si trebuiau declarate ,nici nu pot s ama gandesc cat ar fi fost amenda pt 2 ani si ceva de cand se fac aceste sericii.
Buna ziua,

In cel mai rau caz vor solicita rectificarea acestora, daca se vor sesiza vreodata.

Numai bine

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar alexbejan alexbejan Am prestat un serviciu intracomunitar, eu am cod valid de TVA intracomunitar(in Romania sunt neplatitor) dar beneficiarul (din UK) inca nu are cod valid TVA ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)