avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hartuirea....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hartuirea....

Buna seara , pe scurt : la locul de munca este o colega care imi urmareste toate miscarile , daca ma aude vorbind , gesticuleaza nemultumita , are biroul la cativa metri de mine in partea dreapta si si-a pus niste cutii in fata ca sa nu ma vada - doar aparent , pt ca tot timpul cand intorc capul in directia aceea o vad cum se uita cu cate un ochi pe dupa cutiile respective. Cand ma observa , se face ca se uita in alta parte. Mai mult , vorbeste despre mine cu ceilalti colegi intru-un mod negativ , ma defaimeaza si inventeaza lucruri in asa fel incat sa-i indeparteze pe toti si sa-i faca sa nu-mi mai adreseze nimeni nici un cuvant , le spune ca ma cred eu cea mai importanta si ca nu suport pe nimeni si ca rad de ei , etc.etc.M-am plans de cateva ori sefului direct , i-am spus ca ma simt hartuita si urmarita permanent , dar nu a luat nici un fel de masura pe motiv ca colega in cauza da randament in munca prestata. Intrebarea este - ma pot adresa justitiei ?pt hartuire, defaimare , stricarea imaginii publice. Mentionez ca as avea numerosi martori de partea mea . Pot depune plangerea direct la judecatorie ? MUltumesc.
Cel mai recent răspuns: elisay_99 , utilizator 11:17, 12 Aprilie 2013
nu este bine ce aveti de gand sa faceti in plus este si sortit esecului. stiti ce as face eu? i-as spune tare de fata cu toti colegii "draga, tu ai fost vreodata la un consult psihiatric? si stii de ce? ca observ ca ai idei fixe...acum ti-am intrat eu in colimator si ma urmaresti, te bagi singura in seama, ma barfesti, te-ai fixat pe persoana mea, ai devenit obsedata de mine asemenea paranoicilor" spuneti-i asta, apoi va rog sa-mi dati un mesaj privat sa vedem dupa o asemenea umilire daca o sa va mai faca sicane. este o umilire dar nu poate fi considerata nici jicnire, nici calomniere
Multumes pt raspuns . Se pare ca nu ati inteles cat de grava este situatia , care dureaza de cativa ani ( cu alte persoane luate in colimator ). A fost umilita verbal in repetate randuri , de mine sau de altii dar nu s-a rezolvat nimic . Se potolea cateva zle si o lua de la capat. Cel mai grav e ca cauta persoane pe care sa le atraga de partea ei (prin minciuni , inventii ) si culmea e ca gaseste. Cu ei isi pune in aplicare planurile , probail ca sa nu para ca vin toate de la ea ca atunci chiar ar bare la ochii . Adica ii asmute pe altii pe " victima" ca sa para ca aceasta victima are probleme cu mai multe persoane si sa se ia masuri impotriva ei . Nu am studii in drept dar cred ca daca exista dovezi , martori , se poate si dovedi ca este vb de calomniere. Dar , de fapt , este vb de mai mult : cum am zis , stricarea imaginii publice , atingerea drepturilor unei persoane ( si ca persoana fizica si ca angajat - conducerea firmei stie ce se intampla dar nu se face nimic ), integritatea si intimitatea ei ......Eu cred ca un avocat bun ar putea face ceva....Sau poate gresesc ...
Va rog , daca chiar sunt avocati pe aici , chiar nu-mi poate raspunde cineva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare danut2005 danut2005 In cadrul locului de munca am o colega care umbla cu minciuni si ma denigreaza in fata colegilor. Aude cite ceva apoi le infloreste cum vrea ea si le spune de ... (vezi toată discuția)
Posibila violare a intimitatii victorb93 victorb93 Buna seara. De curand ma confrunt cu urmatoarea problema: Eu locuiesc la bloc, iar deasupra mea este aceasta vecina care aproape de fiecare data cand ies din ... (vezi toată discuția)
Interdictie de intrare in supermarket terrorblade terrorblade Buna ziua oameni buni va deranjez cu o problema care ma deranjeaza: Acum o luna am fost sa cumpar o cutie de icre de la Profi, pretul afisat era mai mic ca ... (vezi toată discuția)