avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema restantier bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema restantier bloc

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ceilalti locatari sa achite pe baza unui registru suma care ii revine acestuia de plata, daca ei vor acest lucru?
Ulterior i se poate cere aceasta suma care au cotizat-o restul in locul lui?
Suntem o asociatie de proprietari si suntem in pericol sa ni se taie curentul la lift din cauza lui. Varianta de judecata nu e prea ok pt ca el nu e de gasit iar executarea silita se face doar pt sume mari, asa ne-au zis si cei de la judecatorie, ori el ar in total restanta de 1000 de lei.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 14 Aprilie 2013

1-Pentru a preintampina situatii neplacute de sistare provizorie a utilitatilor,daca exista acordul proprietarilor pentru achitarea c/v suma ce revine proprietarului care "nue de negasit",comitetul executiv poate sa dispuna decizie prin care debitul in sarcina lui X sa fie achitata integral de catre proprietari,urmand ca ulterior reprezentantii legali ai asociatiei sa desfasoare demersuri de recuperare suma de la acesta sau mostenitorii sai
2-Se impune ca asociatia de proprietari sa parcurga etapa instituirii privilegiului imobiliar
3-Totodata,comitetul executiv trebuie sa analizeze responsabil modalitatea de acoperire,de plata a urmatoarelor sume care se vor acumula si se inregistra cu titlu de restanta
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
Adriantot, moderator
in cazul in care doar o parte din locatari doresc sa cotizeze in locul celui restantier, se poate face un registru in care sunt trecuti cei care au cotizat in locul aceluia?
Asociatia nu are fond de rulment?
Acesta este obligatoriu si aceasta suma ar fi putut fi acoperita lejer din fondulde rulment....pana il gaseati pe proprietar.

Nu se face nicio cotizare in locul altcuiva. Constituiti-va fondul de rulment sau il mai cresteti. Dar acestia ar fi banii proprietarilor cu ajutorul carora s-ar achita facturile la furnizori, nu s-ar pune problema sa va opreasca curentul electric.
fondul de rulment s-a folosit deja pt achitarea cheltuielilor acestui locatar de aprox 6-7 ani incoace. Nu mai avem alt fond de rulment momentan, ne gandim cum sa acoeprim de acum incolo "lipsa" pe care o genereaza el. Am fi dispusi cativa sa cotizam in locul lui iar dupa ce se intoarce sa recuperam banii, pt ca din cate am inteles de la cheltuielile comune nu poate fi scos.
Buna ziua,

Nu prea se leaga ce spuneti dvs... nu a platit de 4 ani si are 1000 RON restante? Cat aveti intretinerea, 20 RON pe luna?

Curentul la lift??? E "prea" imposibil sa se intample asta din mai multe motive. Cine v-a spus ca sunteti pasibili de asa ceva?

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment dututironeac dututironeac As. de propietari ,cand intocmeste si afiseaza lista cheltuieli intretinere,stabileste un total chelt.pentru luna respectiva.Dupa care urmeaza rubrica fond de ... (vezi toată discuția)