avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri din conventii civle reglementate de Codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri din conventii civle reglementate de Codul Civil

Buna ziua
ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea si venituri din prestari servicii pe baza de conventie civila?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 26 Februarie 2009
exista puncte de vedere diferite cu privire la chestiune.Noi, credem ca este o.k sa aiba, altii se vor pronunta poate mai tarziu. succes
Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati profesionale.

O alta situatie de suspendare vizeaza persoanele care se aflau in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului conform unor acte normative speciale prevazute la art. 3 alin. (2) din O.U.G. nr. 148/2005 la data de 31 decembrie 2005 si nu au depus cererea de acordare a indemnizatiei in termen de 90 de zile de la 1 ianuarie 2006.

Alt caz de suspendare este cel in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 7 din O.U.G. nr. 148/2005, cu completarile si modificarile ulterioare, situatie in care plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care conditiile respective nu mai sunt indeplinite
davideg a scris:

Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

offf..nu sunt de specialitate...
unde se incadreaza aceasta situatie? in cadrul paragrafului de mai sus?pentru ca se impoziteaza cu 10% veniturile din conventiile civile
multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
Alina V, utilizator
Veniturile realizate in baza unor conventii civile sunt venituri profesionale si , prin urmare, daca realizati pe perioada CIC asemenea venituri plata indemnizatiei pentru CIC se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale (art.12 alin.2 din OUG nr.148/2005)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si pfa ContSters74825 ContSters74825 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul vostru si anume: -sunt in concediu de ingrijire copil de aproape 10 luni. Doresc sa devin persoana fizica autorizata ... (vezi toată discuția)
Angajata pe perioada cic ContSters166483 ContSters166483 Buna seara Va rog sa ma lamuriti si pe mine : sunt in CIC si as dori sa mai castig si eu niste bani - se poate sa fiu angajata unei firme la care sa ... (vezi toată discuția)
Pensie militara cumulata cu indemnizatia cic? gelula gelula Buna seara, Poate cineva sa-mi dea un sfat juridic cat se poate de repede la urmatoarea speta : sunt pensionar militar - am fost disponibilizat in baza O. ... (vezi toată discuția)