avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Gestionarea vehiculelor scoase din uz (VSU) - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Gestionarea vehiculelor scoase din uz (VSU) - autorizatii

Ma poate ajuta cineva pe tema vehiculelor scoase din uz? Mai exact, as dori sa aflu ce autorizatii si de la ce institutii imi sunt necesare pentru a incepe activitatea de colectare a VSU, si care sunt demersurile necesare autorizarii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luciandreea , utilizator 15:54, 2 Iulie 2013
In primul rand trebuie sa va pun o intrebare: doriti doar sa colectati VSU sau sa le si dezmembrati?
Pentru colectare aveti nevoie de urmatoarele avize, autorizatii, etc.:
- declararea activitatii la Registrul Comertului
- autorizatie de mediu de la Agentia de Protectie a Mediului
- aviz sanitar de la DSP
- alte avize in functie de reglementari locale

Pentru dezmembrare mai aveti nevoie de urmatoarele:

- aviz de la politie
- aviz de la RAR
- inscrierea in baza de date a Ministerului Economiei ....

Aici intervine iar o delimitare: vreti doar sa reciclati masinile dezmembrate sau sa faceti comert cu piese SH provenite din dezmembrare?

In functie de ceea ce doriti sa faceti aveti nevoie de o serie de dotari (necesare diverselor autorizari)
Buna ziua

In urma discutiei avuta cu superiorii mei am aflat ca se doreste colectarea si dezmembrarea VSU dar nu si comercializare pieselor obtinute in urma dezmembrarii.
Cam astea sunt datele....restul trebuie sa aflu...Ati putea sa imi dati mai multe detalii despre acest tip de activitate?


Va multumesc!
Era pacat sa nu faca si dezmembrare pentru ca de aici vin banii. Oricum activitate pe VSU este doar cand e programul Rabla in vigoare iar anul acesta este tardiv, trebuie sa va pregatiti pentru anul viitor.
Dotari minime pentru autorizare: cantar rutier, platforma betonata min. 1000 mp impartita pe zone - platforma trebuie prevazuta cu rigole de scurgere, recipienti antiacid pentru colectarea acumulatorilor, recipienti pentru colectarea fluidelor, containere pentru colectarea selectiva a componentelor, separator de hidrocarburi, dispozitiv de colectare a uleiului si a celorlalte fluide, 1-2 magazii pt depozitare, hala pentru dezmembrare, elevator sau rampa, scule si accesorii specifice, contracte pentru predarea deseurilor rezultate. Cam astea sunt dotarile necesare. Intreg procesul de autorizare dureaza 4-7 luni (4 luni a fost minimul in care am reusit sa autorizez o societate). Ulterior autorizarii trebuie sa completezi o serie de registre, formulare, raportari pentru ca altfel risti sa devii incompatibil la urmatoarele sesiuni ale programului.


Buna ziua,

Cu acceasi problema legata de VSU, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste lamuriri:

Societatea s-a autorizat doar pentru colectare VSU, urmand ca dupa colectarea acestora, sa le predea catre o alta societate autorizata sa si trateze VSU.

Intrebarile mele sunt:

1. Cum colectez de la persoane fizice? Ce hartii eliberez?
- Adeverinta de primire si plata in care trec detaliile masinii, greutatea si pretul?
- Certificat de distrugere semnat/stampilat de colector sau de cel ce trateaza?

2. Din moment ce nu am voie sa tratez/dezmembrez vsu-urile, trebuie sa le dau mai departe intacte... Ce documente eliberez catre societatea de tratare? Factura in care trec fiecare masina colectata??

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, asociatie familiala sau? laviscoala laviscoala Buna ziua, va rog sa mi dati un sfat, sotul meu dezmembreaza cateva masini (5-6 pe an) in curtea tatalui meu, ii este frica de eventuale reclamatii, de aceea ... (vezi toată discuția)
Radierea la politie a unui autoturism dezmembrat leonidul leonidul Dupa radierea la fisc, a autoturismului, m-am prezentat la ghiseu la politie, unde mi s-a cerut ca documentul ce atesta firma ce a facut dezmembrarea, sa fie ... (vezi toată discuția)
Radiere masina lachegeorge lachegeorge Am o masina, inscrisa pe firma.Este nefunctionala de cativa ani.Vreau sa o scot din evidente.Din tot ce am citit, nu m-am lamurit de unde incep si cu ce, mai ... (vezi toată discuția)