avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recalculare poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

recalculare poprire pensie

Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura privata cu un tert prin care acesta se obliga sa achite in continuare ratele , lucru pe care nu l-a facut timp de cca 2 ani , insa banca nu m-a instiintat de acest fapt. In martie 2012 banca a trecut la executarea mea silita prin executor cu poprie pe pensie in cuantum de 1/3, iar imprumutatului , desi este ofiter de politie cu salariu mare nu i se retin decit 100 de lei lunar, acest lucru se intimpla din decembrie 2012, in tot acest timp(martie - decembrie 2012) executorul a incercat sa determine tertul sa achite datoria(a achitat o suma de bani), insa din decembrie 2012 eu sunt executat silit. Ce pot face in acest caz , eu prin contract am renuntat la beneficiul de discutiune, pot cere micsorarea cuantumului popririi sau desfiintarea popririiavind in vedere ca IPJ -ul unde lucreaza imprumutatul a virat catre executor lunar 100 lei si nu 1/3 din veniturile acestuia .Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:24, 12 Aprilie 2013
Domnule,

Poate debitorul principal are si alte popriri pe salariu, de aceea i se vireaza doar 100 lei. Puteti sa il dati in judecata pe debitorul principal si sa solicitati sa va restituie orice vi se retine dvs din salariu. Odata obtinuta o sentinta sa il executati silit.

Succes,
nu poate avea retineri de cca 3500 lei din salariul de sef , deci pot face actiune in instanta chiar daca am renuntat la beneficiul de discutiune?
Domnule, ii poate fi retinut maxim 1/2 pentru mai mult de o poprire. Nu cred ca executorul i-a pus poprire doar pe 100 lei si nici ca IPJ-ul risca validarea popririi si vireaza mai putin decat cuantumul legal.

Renuntarea la beneficii se face doar in legatura cu creditorul respectiv, nu si fata de debitorul principal fata de care aveti un drept de regres pentru orice suma platiti ca si garant al sau.
nu are alte popriri si s-a facut intelegere tacita intre IPJ si ofiter stiu sigur si voi documenta cu acte.
Domnule, daca este asa, mergeti si faceti contestatie la executare. Cereti infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile debitorului principal. Aveti interes deci e posibil sa va fie admisa o astfel de contestatie. Sau mergeti si vorbiti la banca. Sigur ei sunt interesati sa se recupereze mai repede si ei pot face cerere de validare poprire impotriva IPJ.

Alte discuții în legătură

Recuperare poprire calytul calytul Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune ... (vezi toată discuția)
Girant poprit, titular de credit....bine-mersi ! simovi simovi Povestea e urmatoarea. Tocmai am fost anuntat de departamentul resurse umane de la unitatea unde lucrez ca mi s-a infiintat o poprire pe salar in urma ... (vezi toată discuția)
Calificare eronata a actiunii ? Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)