avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare poprire

Sunt girant la un debitor care nu si-a platit ratele la banca, si executorul bancar mi-a pus poprire pe salar. Cum imi recuperez suma poprita?Print-o actiune in instanta?Si cum se cheama aceasta actiune? Cum s-o formulez?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 18:31, 8 Aprilie 2009
Actiunea garantilor impotriva imprumutatilor principali se numeste actiune in regres si trebuie s-o formulati in termen de maxim 3 ani de la data la care ati platit in locul lor suma pe care o solicitati. Dovada sumelor platite o faceti cu OP-urile de virare a sumelor catre executor si adresa de poprire pe salariul dvs. si de asemenea puteti solicita si executorului o adeverinta cu suma totala platita de dvs in calitate de girant al imprumutatului. Actiunea o adresati judecatoriei de la locul unde domiciliaza imprumutatul pe care l-ati garantat.
Multumesc foarte mult. Dar pot face actiune in instanta de acum? chiar daca nu s-a achitat suma si se continua poprirea?
Atat timp cat nu ati achitat nici o suma, nu aveti temei sa faceti nici o actiune.
Abia in momentul in care se vireaza cel putin o suma in baza popririi in contul creditului debitorului pe care l-ati garantat, se naste dreptul dvs. la actiune, limitat la suma efectiv platita.
Trebuie sa verificati si daca dvs. ati renuntat sau nu la beneficiul de diviziune ( posibiltatea de a cere divizarea datoriei intre garanti, daca exista mai multi ) si de discutiune ( posibilitatea de a cere ca mai intai sa fie executat debitorul principal, si abia pentru diferenta ramasa nerecuperata sa plateasca garantul). Daca nu ati renuntat la aceste beneficii le puteti invoca imediat ce primiti somatia de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire giranti roxanagebaila roxanagebaila buna ziua, avem urmatoarea speta: o angajata a facut un car si nu l-a mai platit. astfel am primit de la un Bej infiintare poprire pe salariu pentru aceasta ... (vezi toată discuția)