avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate

Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus numerele de anglia care leam avut inainte si miam facut asigurare si verificare pe anglia.vreau sa stiu si eu daca este legal sau daca incalc vreo lege .


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ionut.tanasa , utilizator 21:51, 28 Noiembrie 2016
ce vreti sa spuneti prin "mi-am pus numerele de Anglia pe care le-am avut inainte"? nu ati predat numerele vechi politiei cand ati obtinut nr provizorii?
NU
pentru ca nu mi lea cerut iar eu cu numere provizorii nu pot iesi din tara si mie teama ca daca sint oprit de catre echipajele de politie sa numi ia permisul va rog frumos sa-mi raspundeti mai concret si detalieat ...VA MULTUMESC !
Ordinul 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Art. 7. -
(3) In cazul vehiculului de provenienta straina care a mai fost inmatriculat in alt stat si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, solicitantul trebuie sa prezinte, pe langa documentele prevazute la alin. (1), si documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original, precum si placutele cu numarul de inmatriculare.

este surprinzator ca nu v-au fost cerute placute de inmatriculare cu nr de Anglia!

apoi relatati ca v-ati facut "asigurare si verficare pe Anglia", le-ati facut inainte de obtinerea nr provizorii in Ro sau dupa? cand spuneti "verificare" presupun ca va referiti la inspectia ITP.

in orice caz, in momentul de fata circulati ilegal si daca sunteti oprit si verificat se va constata ca in baza de date a politiei aveti nr de inmatriculare provizorii expirate iar pe masina aveti nr de inmatriculare "made in UK".

va incadrati aici:
Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

intrebare: cu ce certificat de inmatriculare circulati acum, cu cel de UK?

daca veti avea permisul suspendat va fi ultima grija, problema va fi ca veti avea dosar penal iar permisul va fi anulat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
cyan, moderator
da cu certificatul de uk.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Parasire sectie politie Rebbeca Rebbeca Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)